Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Με ΚΚΕ ισχυρό

Το κεντρικό σύνθημα του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΪΚΟ», αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι έγινε αφορμή να καταθέσω μέρος των από καιρού τώρα σκέψεών μου. Κύρια γύρω από τη φράση «ΜΕ ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ».

Για μένα είναι αξίωμα ότι όχι μόνον για να επιτευχθεί η δημιουργία του ΑΑΔΜ αλλά και κάθε στόχος του εργατικού κινήματος αυτό που χρειάζεται, πρώτα απ' όλα είναι η παρουσία ενός ισχυρού ΚΚ. Για το λόγο αυτό το ενδιαφέρον για τη δομή και λειτουργία του κόμματος πρέπει να είναι καθημερινό ζητούμενο κάθε κομμουνιστή.

Η πρόσφατη περιπέτεια των πρώην Σοσιαλιστικών Χωρών και των αντίστοιχων ΚΚ, αλλά και του ΚΚΕ, πρέπει να μας διδάξει όσον αφορά στην ποιότητα τον χαρακτήρα και κυρίως τη λειτουργία των ΚΚ.

Για να υπάρχει ισχυρό ΚΚ με συνέπεια πρέπει να υπάρχουν συνεπείς κομμουνιστές. Εχοντας υπόψη από άρθρο του «Ρ» την τελευταία ομιλία του Μ. Γκορμπατσόφ σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στη γείτονα Τουρκία, για τους αρχικούς του στόχους για τη διάλυση του ΚΚΣΕ, τους οποίους και υλοποίησε με τη βοήθεια άλλων Γραμματέων (!!!) συμπέρασμα: Οτι με την κατάκτηση της εξουσίας από τα ΚΚ των αντίστοιχων χωρών ΕΣΜΟΙ καιροσκόπων, αριβιστών, αντεπαναστατών, ακόμη και εγκληματικών στοιχείων για να πάρουν μέρος στη νομή της εξουσίας, μόνο τρόπο είχαν να γίνουν μέλη των ΚΚ και μάλιστα να περάσουν στην καθοδήγησή τους.

Από τη στιγμή που τα Σοβιέτ και οι οργανώσεις βάσης παρέδωσαν την εξουσία στα ανώτερα όργανα του «παλλαϊκού κράτους» ξοφλώντας με τη δικτατορία του προλεταριάτου και η λειτουργία τους ήταν πλέον τυπική. Η διαδικασία ένταξης για τα πιο πάνω στοιχεία απλουστεύτηκε, με αποτέλεσμα οι πραγματικοί κομμουνιστές να είναι μειοψηφία. Να κυριαρχούν τα αντικομμουνιστικά στοιχεία και οι αντεπαναστάτες, πράγμα που πολλές φορές έκανε όχι μόνο αντιπαθή τα ΚΚ στους λαούς των χωρών όπου κατείχαν την εξουσία αλλά και μισητή.

Παρ' όλα αυτά, για το μικρό πραγματικά διάστημα, άσχετα με το θεωρητικό χρόνο που είχαν την εξουσία οι κομμουνιστές, κατά γενική ομολογία κάνανε άλματα και πάντα με προτεραιότητα στον άνθρωπο.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η ασφαλιστική δικλίδα για την προστασία των κομμάτων από κάθε είδους Γκορμπατσόφ και την αποφυγή φαινομένων που όσο και αν δε θέλουμε να παραδεχτούμε υπήρξαν η πραγματικότητα.

Σύντροφοι η λύση του πιο πάνω ζωτικού για το κόμμα προβλήματος αλλά και για τη δυνατότητα ύπαρξης ΚΚ Δημοκρατικού, Δημιουργικού, ισχυρού και πραγματικά Επαναστατικού, προστατευμένου από κάθε αριβίστα καιροσκόπο και αντεπαναστάτη, βρίσκεται στη φράση υποθήκη του συντρόφου ΛΕΝΙΝ «ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ».

Μόνο μέσα από τη συνεχή, ουσιαστική, δημοκρατική λειτουργία των ΚΟΒ (Σοβιέτ) θα εξασφαλιστούν όχι μόνο οι επιμέρους στόχοι και η ισχυροποίηση του ΚΚ αλλά και η πρόσβασή του στην εξουσία. Πιστεύω ακράδαντα πως καθήκον των συντρόφων των νέων οργάνων που θα προκύψουν από το 16 Συνέδριο είναι πρώτα απ' όλα η καταστατική θεσμοθέτηση για πλήρη ουσιαστική δημοκρατική αδιάλειπτη λειτουργία των ΚΟΒ.

Η ουσιαστική λειτουργία των ΚΟΒ θα τις ισχυροποιήσει εκ των ενόντων, θα τις καταστήσει ζωντανά κύτταρα του οργανισμού που λέγεται ΚΚ.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Καβάλα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ