Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
1η ΣΕΛΙΔΑ
28η ΟΚΤΩΒΡΗ 1940
Αντίσταση ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ το σύγχρονο «ΟΧΙ»

Το ΟΧΙ του λαού της 28ης Οκτώβρη 1940, εξέφραζε τη θέληση και τη μεγάλη απόφαση να μείνει ανυπόταχτος στους τότε επιδρομείς. Το 1940, αλλά και μετά τη ναζιστική κατοχή, ο ελληνικός λαός απάντησε στο δίλημμα αντίσταση ή υποταγή, με τον παλλαϊκό αγώνα για εθνική απελευθέρωση, γράφοντας το μεγάλο έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Σήμερα ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ιμπεριαλιστική «νέα τάξη», όπως και άλλοι λαοί. Τα γεγονότα στην Παλαιστίνη, στην Κύπρο, στην ΟΔ Γιουγκοσλαβίας, τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο με την καθοδήγηση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές. Σήμερα η πλουτοκρατία της χώρας και τα κόμματα που την υπηρετούν, από κοινού με τη δράση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, εκχωρούν κυριαρχικά μας δικαιώματα, εντείνουν την επιθετικότητά τους κατά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ετσι το σύγχρονο «ΟΧΙ» εκφράζεται στη λαϊκή συσπείρωση και πάλη κατά των επιλογών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εκφράζεται με το μεγάλο ΝΑΙ στη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία.


ΣΕΛ.  3

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ