Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ
Θα το πληρώσουν κυβέρνηση και εργοδότες

Τον προκλητικό και σφοδρό τρόπο με τον οποίο παραμονή της Πρωτομαγιάς η μεγαλοεργοδοσία επιτέθηκε στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας ότι τους εργοδότες «αποθρασύνει η κυβέρνηση της ΝΔ με την αντεργατική πολιτική της». Το ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωσή του, κάνει εκτενή αναφορά στις απολύσεις σε «Αττικα» και «Ντιξάν», στις νέες αγωγές της «Τζάμπο» και στις αντεργατικές μεθοδεύσεις στην υάλουργία «Γιούλα» και τονίζει:

«Είναι συνένοχη η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γιατί στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική όταν για παράδειγμα λέει ΝΑΙ στις απολύσεις αρκεί να είναι αιτιολογημένες, όταν συμφωνεί να δίνεται τσάμπα ζεστό χρήμα στην εργοδοσία για να ξεπεράσει την κρίση της.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ούτε ένα ευρώ να μην δεχτούν να πληρώσουν για την κρίση. Να μην κάνουν καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία που την δημιούργησε. Προειδοποιεί την κυβέρνηση, τους μηχανισμούς της και την εργοδοσία : "Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη". Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την αντεργατική σας πολιτική. Δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια και το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν την πάλη τους με όλες τις μορφές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ