Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παρέμβαση για τις απολύσεις στο «Μινέρβα»

Την επίθεση της εργοδοσίας του ξενοδοχείου «ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ», που εκδηλώνεται με απολύσεις συνδικαλιστών εργαζομένων και όσων σήκωσαν κεφάλι στην προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και αντικατάστασης της 8ωρης εργασίας από 4ωρη, αντιπαλεύει η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Το απόγευμα της Πέμπτης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε μαζική διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο και πανεξόρμηση στους εργαζόμενους όλων των ξενοδοχείων του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Η εργοδοσία απέλυσε στις 28 Απρίλη την συνδικαλίστρια της Προοδευτικής Κίνησης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Εύα Αζάμπι. Προηγήθηκαν άλλες τρεις απολύσεις εργαζομένων που πρωτοστάτησαν στην απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης. Οι δύο από αυτές ήταν καμαριέρες που δε λύγισαν στους εκβιασμούς για την αλλαγή της σύμβασής τους από 8ωρης εργασίας σε 4ωρη.

Σήμερα απέμειναν να δουλεύουν 7 εργαζόμενοι και να καλύπτουν τις ανάγκες του ξενοδοχείου 4 αστέρων, 36 δωματίων και 72 κλινών. Αυτό έχει οδηγήσει σε εντατικοποίηση της εργασίας για όσους εξακολουθούν να παραμένουν στη δουλειά. Καθεστώς είναι και η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων. Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στην επιτροπή και να παλέψουν μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ. Να γυρίσουν την πλάτη στην εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που χρόνια τώρα βάζει πλάτη για την υλοποίηση των σχεδίων της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ