Σάββατο 2 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάλυψε εκ νέου τον Σανιδά

Συζητήθηκε χτες η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Η κυβέρνηση - διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης - αρνείται να τοποθετηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στις φιλοεργοδοτικές πρακτικές του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, για τις κινητοποιήσεις στα καταστήματα «Τζάμπο», όπως προέκυψε από την απάντηση που έδωσε ο Ν. Δένδιας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αντώνη Σκυλλάκου στη Βουλή.

Με μια λακωνική υπενθύμιση της ισχύουσας νομοθεσίας, υποστήριξε ότι «ο εκάστοτε υπουργός Δικαιοσύνης διοικεί τη δικαιοσύνη, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα επέμβασης», προσθέτοντας τυπικά πως «η έκδοση οδηγιών από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προβλέπεται ρητά από το άρθρο 19 του ισχύοντος Οργανισμού των Δικαστηρίων, είναι ο νόμος 1756/1988». Παράλληλα, δε, σημείωσε ότι «λόγω του γενικού κλίματος οφείλω να είμαι όχι μόνο προσεχτικός, αλλά οφείλω να μην ομιλώ καν για πάρα πολλά».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο Αντώνης Σκυλλάκος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δικαστικές πρακτικές από την πλευρά της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σημειώνοντας επί παραδείγματι ότι «λέει να γίνει γρήγορα η προδικασία. Συνήθως η προδικασία κρατάει δύο, τρία ή και τέσσερα χρόνια. Τώρα η προδικασία για τις συγκεκριμένες υποθέσεις κράτησε δύο μήνες»!

Συνολικά επισήμανε ότι ο εισαγγελέας του Α. Πάγου «συστηματικά παίρνει το μέρος της εργοδοσίας σε κρίσιμες αποφάσεις. Πρόκειται περί κατάχρησης εξουσίας. Οταν λέει ότι τα εγκλήματα έχουν τελεσθεί όσον αφορά το "JUMBO", τι θα πει ο παρακάτω αστυνομικός ή ο παρακάτω εισαγγελέας ή ακόμα και το δικαστήριο; Επηρεάζεται ή δεν επηρεάζεται, όταν ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκρινε και δίκασε και έβγαλε απόφαση ότι πρόκειται για τελεσθέντα εγκλήματα; Δεν είναι κατάχρηση του αξιώματός του, αυτού του εκλεκτού που έχει οριστεί από την Κυβέρνηση;». Κατήγγειλε τέλος ότι η κυβέρνηση αποφεύγει ακόμα και να κάνει μία πολιτική δήλωση για τις πρακτικές του Γ. Σανιδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ