Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΒΟΛΟΣ - ΟΣΕ: Αγωνιστική συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Βόλο, πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι του ΟΣΕ, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να παρθεί πίσω το κατάπτυστο νομοσχέδιο που προωθεί την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Οπως ανακοίνωσαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, το διάστημα από 18 έως 22 Μάη θα γίνουν στο σταθμό του ΟΣΕ πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ»: Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα με απόφαση της ΟΤΟΕ. Την απεργία είχε κηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο, όμως η διοίκηση της Αγροτικής προσέφυγε στα δικαστήρια - χθες Δευτέρα - προκειμένου να χαρακτηριστεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική, για τέταρτη φορά σε ένα μήνα.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Καθημερινές συγκεντρώσεις 7-11 π.μ. ξεκίνησαν από χτες οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία με μισθολογικά αιτήματα και για προσλήψεις προσωπικού. Τα μισθολογικά αιτήματα, με ευθύνη της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ, έχουν, κυρίως, επιδοματικό χαρακτήρα, ενώ το εξώδικο που έστειλαν στον υπουργό Υγείας, όπως και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τις παραβιάσεις της Εργατικής Νομοθεσίας (πενθήμερη, 12ωρη ανάπαυση, μία νύχτα εβδομαδιαία) οδηγούν στην ευρωενωσιακή διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σε επίσχεση εργασίας με τη στήριξη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρίσκονται οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών φύλαξης στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, διεκδικώντας από τον εργολάβο την καταβολή δεδουλευμένων δυο μηνών. Για το θέμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου.

ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ: Η συνειδητή υποβάθμιση και απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στο Κέντρο Αποθεραπείας Φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμφιλοχίας, το οποίο εδώ και δυο σχεδόν δεκαετίες λειτουργεί χωρίς οργανόγραμμα. Οι ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό είναι τεράστιες και η μη σύσταση οργανογράμματος των προβλεπόμενων θέσεων σμπαραλιάζει τα εργασιακά δικαιώματα, με χαρακτηριστική περίπτωση την πρόσληψη εργαζομένων με δελτία παροχής υπηρεσιών μέσα από επιχορηγήσεις του ΟΠΑΠ, που δόθηκαν στον τοπικό σύλλογο Αναπήρων.

«ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»: Με αιτήματα την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και να μην κάνουν οι νοσηλεύτριες διαλύσεις κυτταροστατικών φαρμάκων, οι εργαζόμενοι του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αρχίζουν από σήμερα σειρά κινητοποιήσεων.

ΕΚΑΒ: Το ΔΣ των εργαζομένων ΕΚΑΒ κήρυξε στάση εργασίας για σήμερα 10 π.μ. - 2 μ.μ., στη διάρκεια της οποίας θα γίνει εκλογοαπολογιστική συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ