Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΩΝ
Καλεί σε κινητοποίηση

Την αντίθεσή του στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας «Για τη διαχείριση και τον έλεγχο του Γ΄ ΚΠΣ» εξέφρασε ομόφωνα, κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

Συγκεκριμένα, προανήγγειλε δυναμικές αντιδράσεις, αρχής γενομένης με την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των νομαρχών της χώρας και των προέδρων των Νομαρχιακών Συμβουλίων, που θα γίνει στις 7 του Νοέμβρη. Τότε και θα πάρουν αποφάσεις για την κλιμάκωση των αντιδράσεων και για την παρουσία ομαδικής αντιπροσωπείας στη Βουλή. Ταυτόχρονα, αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση όλων των Νομαρχιακών Συμβουλίων, με σκοπό την ενημέρωση των μελών τους. Επίσης, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την έκτακτη σύγκληση των 13 Περιφερειακών Συμβουλίων. Τέλος, θα ενημερώσει όλα τα πολιτικά και διοικητικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τις θέσεις της και θα ζητήσει τη συνδρομή τους για την αναθεώρηση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην απόφασή του το ΔΣ της ΕΝΑΕ, το συγκεκριμένο προς ψήφιση νομοσχέδιο «αναιρεί τη λαϊκή εντολή σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και αντιδημοκρατικά δημιουργεί συγκεντρωτικές διαδικασίες, που δε διασφαλίζουν τη στήριξη και την προώθηση των τοπικών συμφερόντων». Επίσης, θεωρεί ότι η διαδικασία που προωθεί η κυβέρνηση θέτει σε κινδύνους το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Γ΄ ΚΠΣ, «αφού - όπως επισημαίνεται στην απόφαση - στη θέση των εκλεγμένων οργάνων την ευθύνη αναλαμβάνει διορισμένο πρόσωπο και "τεχνοκράτες", που δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ