Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Οι εργαζόμενοι σε αγωνιστική ετοιμότητα

Σήμερα η συνάντηση του υπουργού Υγείας με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ

Στιγμιότυπο από την προχτεσινή δυναμική πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
Στιγμιότυπο από την προχτεσινή δυναμική πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία
Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία για την απόκρουση των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας.

Σήμερα, το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο, για να συζητήσουν όσον αφορά στο σχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαφωνεί στα εξής σημεία:

  • Στην κατάργηση της νομικής υπόστασης των νοσοκομείων.
  • Στη δημιουργία ΑΕ από τα ΠΕΣΥ.
  • Στην κατάργηση του κοινωνικού ελέγχου και της συμμετοχής των εργαζομένων στα όργανα διοίκησης.
  • Στη συγκρότηση του Οργανισμού Διαχείρισης Πόρων της Υγείας (ΟΔΙΠΥ) ως ΝΠΙΔ με επιχειρηματικά κριτήρια.
  • Στην κατάργηση της διάκρισης και αυτοτέλειας των υπηρεσιών.
  • Στη λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων μέσα στα νοσοκομεία.

Αύριο Παρασκευή πραγματοποιείται και το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ, το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, θα λάβει αποφάσεις για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

«Μισή» υποστήριξη από τη ΝΔ

Τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας ότι θα στηρίξει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) σε τρία από τα έξι βασικά σημεία διαφωνίας της Ομοσπονδίας στο σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά και στα κλαδικά αιτήματα των εργαζομένων στην Υγεία, μετέφερε σε χθεσινή συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ο τομεάρχης υγείας της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Η ΝΔ συμπαρατάσσεται με την ΠΟΕΔΗΝ στη διαφωνία της για τη δημιουργία Ανωνύμων Εταιριών από τα Περιφερειακά Συμβούλια Υγείας (ΠΕΣΥ), τον αποκλεισμό των εκπροσώπων των εργαζομένων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα όργανα διοίκησης, αλλά και στη λειτουργία ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία.

Στη συνάντηση δεν έγινε συζήτηση για το νομικό καθεστώς των νοσοκομείων, καθώς φαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ξεκαθαρίσει τις επιλογές του.

  • Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ο Ν. Κακλαμάνης εκφράζει τη διαφωνία του και σε όσα προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, σχετικά με την περίθαλψη των οικονομικών μεταναστών και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους πάσχοντες από Εϊτζ μετανάστες. Η ΝΔ κατέθεσε τις προτάσεις της, σχετικά με το ζήτημα αυτό - προτείνει δωρεάν ιατροφαρμακευτική ή νοσοκομειακή περίθαλψη των οροθετικών μεταναστών, με ταυτόχρονη χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας στη χώρα για όσο διαρκεί η θεραπεία τους - υπό μορφή σχεδίου νόμου ή τροπολογίας, προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να προωθηθούν στη Βουλή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ