Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
29 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Την Τρίτη η εκδήλωση τιμής

Στις 7.30 μ.μ., έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ

Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει στους εργάτες το δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και οργάνωσης
Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει στους εργάτες το δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και οργάνωσης
Εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία Βασιλακοπούλου, με τη συμπλήρωση 29 χρόνων από τη δολοφονία της, διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη 28 Ιούλη, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), το Συνδικάτο Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας Αθήνας και ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πύλη του εργοστασίου της ΕΤΜΑ (Αγίας Αννης και Ιερά Οδός), στις 7.30 μ.μ.

Πριν από 29 χρόνια, έξω από το γκέτο της ΕΤΜΑ, στις 28 Ιούλη 1980, η Κνίτισσα και φοιτήτρια της Παντείου Σωτηρία Βασιλακοπούλου μαζί με συντρόφους της από την Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ και της Αχτίδας ΑΕΙ της ΚΟΑ πραγματοποιούσαν εξόρμηση στους εργαζόμενους. Ενα από τα πούλμαν, που μετέφερε τους εργάτες που σχόλαγαν, βγήκε από την πύλη με ταχύτητα και τη χτύπησε με αποτέλεσμα το θάνατό της.

Οπως σημειώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι συνδιοργανωτές για την εκδήλωση, αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο που το μεγάλο κεφάλαιο και η εργοδοσία επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την οικονομική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν για να κάνουν ακόμα φθηνότερη την εργατική δύναμη, προκειμένου να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους. «Η νέα σφοδρή επίθεση έχει στόχο να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για μετά την κρίση (να παραμείνουν τα μέτρα)», τονίζουν. Και μεταξύ άλλων καταλήγουν: «Απαιτεί γενικό ξεσηκωμό για την απόκρουσή της και ένταση της πάλης για διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με ταξική ενότητα και διεθνιστική αλληλεγγύη. Η οργάνωση της εργατικής τάξης, η μαζικοποίηση των ταξικών συνδικάτων, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, δημιουργούν προϋποθέσεις για αγώνες με προοπτική. Αυτό το δρόμο επέλεξε η Σωτηρία Βασιλακοπούλου. Αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε και εμείς για την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ