Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ
Συλλαλητήριο την Πέμπτη 30 Ιούλη

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ. Πρώτο βήμα, το συλλαλητήριο της επόμενης Πέμπτης, που αποτελεί βήμα συντονισμού της πάλης ενάντια στην κλιμακούμενη επίθεση σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο για να πάρει απάντηση η προσπάθεια να μπει «ταφόπλακα» στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, όπως αποτυπώνεται και στην τροπολογία που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, προβλέπεται ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Απασχόλησης και με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Μπεχράκη θα καθορίζονται στο εξής τα επαγγέλματα, οι ειδικότητες και οι χώροι εργασίας που υπάγονται στα ΒΑΕ. Δηλαδή, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, στην ίδια κατεύθυνση αποχαρακτηρισμού των ΒΑΕ που είχαν «εργαστεί» και οι προηγούμενες μπλε και πράσινες κυβερνήσεις, προωθεί το πέταγμα εκτός ΒΑΕ εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, προερχόμενων μεταξύ άλλων από κλάδους όπως το φάρμακο, η υποδηματοποιία, η παραγωγή ελαστικών, η βιομηχανία πλαστικών ειδών κλπ. Ενώ παράλληλα, για όσους παραμείνουν στα ΒΑΕ, προωθεί την κατηγοριοποίησή τους, με αποτέλεσμα και γι' αυτούς ακόμα να συρρικνώνονται δραματικά, ουσιαστικά να χάνονται, όσα δικαιώματα σήμαινε μέχρι σήμερα η ένταξη στα ΒΑΕ.

Μέσα σ' αυτές τις συνθήκες, το ΠΑΜΕ καλεί ολόκληρη την εργατική τάξη να αντισταθεί και να οργανώσει την πάλη της για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της (που επιβάλλει διεύρυνση και όχι πετσόκομμα των ΒΑΕ). Σ' αυτή την κατεύθυνση καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, μετά από απόφαση των Ομοσπονδιών, συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων του λαϊκού κινήματος (γυναικείων συλλόγων, συλλόγων βιοτεχνών, συνταξιούχων κλπ.) που συμμετείχαν στην πλατιά σύσκεψη που έγινε την περασμένη Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και στόχο να δυναμώσει η συντονισμένη πάλη των λαϊκών στρωμάτων συνολικά, να βάλει εμπόδια στις προωθούμενες ανατροπές σε Υγεία - Ασφάλιση - Πρόνοια. Ηδη, η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής έχει προγραμματίσει περιοδείες για το συλλαλητήριο. Τη Δευτέρα, 27/7, θα γίνει περιοδεία στην υπηρεσία πρασίνου, σε πόστα εργατών του Δήμου Αθηναίων, στο γκαράζ του Δήμου Καισαριανής.

Επίσης στις 30 Ιούλη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση και εξόρμηση για τα ΒΑΕ, στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ τονίζει: «Η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ για τα ΒΑΕ αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και αυτή η πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί τον αποχαρακτηρισμό ειδικοτήτων από τα ΒΑΕ και διαχωρίζει τους εργαζόμενους σε παλιούς και νέους, διασπώντας την ενότητα και χτυπώντας την οργάνωση της εργατικής τάξης». Και μεταξύ άλλων καταλήγει: «Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να οργανώσει την αντίστασή της, να σχεδιάσει και να προγραμματίσει την αντεπίθεσή της για την υπεράσπιση των κατακτήσεών της. Το καθεστώς των ΒΑΕ είναι μια σημαντική κατάκτηση, δεν είναι χάρη καμίας κυβέρνησης και κανενός εργοδότη. Με σκληρούς αγώνες και αίμα η εργατική τάξη έχει καταφέρει να τα κερδίσει, δε θα αφήσει καμία κυβέρνηση, γαλάζια ή πράσινη, για λογαριασμό του κεφαλαίου να της τα πάρει πίσω».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεδομένο θεωρεί το πετσόκομμα η κυβέρνηση (2011-01-22 00:00:00.0)
Η πάλη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα συνεχίζεται (2009-08-02 00:00:00.0)
Βιάζονται να τα πετσοκόψουν (2009-07-17 00:00:00.0)
Το αντιασφαλιστικό πανόραμα της κυβέρνησης (2008-01-20 00:00:00.0)
Στόχος η ουσιαστική κατάργηση του θεσμού (2007-12-28 00:00:00.0)
Αποφασιστική απάντηση και στην κάλπη (2006-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ