Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ»
Εξαναγκάζει σε «οικειοθελείς αποχωρήσεις»

Θυσία στο βωμό των συνεργασιών μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών, καλούνται να γίνουν το δικαίωμα στο μεροκάματο και όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, που εργάζονται σε καταστήματα μικρογευμάτων της γνωστής αλυσίδας «ΓΡΗΓΟΡΗΣ». Η επιχείρηση έχει προγραμματίσει να επινοικιάσει (φρανσάιζ) όσα καταστήματα του Πειραιά έχουν απομείνει στην εταιρεία. Προκειμένου να γλιτώσει τις αποζημιώσεις, αλλά και να ...«διευκολύνει» τους νέους εργοδότες, εκβιάζει τους εργαζόμενους, αν θέλουν να παραμείνουν στα πόστα τους και με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να δηλώσουν «οικειοθελείς αποχωρήσεις»! Και αυτό βεβαίως, χωρίς να τους εξασφαλίζεται ότι θα έχουν τις ίδιες σχέσεις εργασίας.

Η πρόκληση ήρθε στην επιφάνεια από καταγγελίες εργαζομένων στο Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Πειραιά. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και σε καταστήματα «ΓΡΗΓΟΡΗΣ» στην Αθήνα, που επίσης πάνε για επινοικίαση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ταξικό Συνδικάτο του Πειραιά επισημαίνει ότι η εργοδοσία για τις αυθαιρεσίες της «έχει την ανοχή και τη συμπαράσταση από τις κρατικές υπηρεσίες, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας». «Ενημερώνουμε τους συναδέλφους - συνεχίζει - ότι βάσει του ΠΔ 178/2000 άρθρο 4 η νέα ιδιοκτησία μιας εταιρείας είναι υποχρεωμένη να εξακολουθεί να τηρεί τους όρους εργασίας που προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου. Δηλαδή, οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται με τα ίδια δικαιώματα που είχαν».

Το Συνδικάτο ξεκαθαρίζει ότι: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε κανενός είδους "παιχνίδι" με το δικαίωμα στη δουλειά των εργατών». Σημειώνει ότι τα όσα βιώνουν οι εργαζόμενοι και στα καταστήματα «ΓΡΗΓΟΡΗΣ», αλλά και σε όλο τον κλάδο με την επέκταση της «μαύρης εργασίας», της τρομοκρατίας, είναι στα πλαίσια της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται η εργατική τάξη από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου στο όνομα της κρίσης. Και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 30 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ