Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Σχέδιο για πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς χάραξαν οι ταξικές δυνάμεις μετά από προχτεσινή σύσκεψη. Αποκαλυπτική της πορείας που χαράζουν μπλε και πράσινες κυβερνήσεις, σε Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση, είναι η κατάσταση στο νομό

Συναγερμό για την οργάνωση της δράσης των εργαζομένων της Θεσσαλίας, σε συντονισμό με τ' άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες ανατροπές στο σύνολο της Ασφάλισης - Υγείας - Πρόνοιας σήμαναν οι ταξικές δυνάμεις της περιοχής. Σε σύσκεψη εκπροσώπων Σωματείων και συνδικαλιστών από τους τέσσερις νομούς της περιοχής, που κάλεσε το Συνδικάτο Οικοδόμων Λάρισας αποφασίστηκε να συνεδριάσουν άμεσα οι διοικήσεις των σωματείων, να γίνουν εξορμήσεις ενημέρωσης στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων.

Στις παρεμβάσεις τους οι συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων μετέφεραν την πείρα τους από τους εργασιακούς χώρους και κλάδους, που εκπροσωπούν, επισημαίνοντας ότι είναι έντονη η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων για τις προωθούμενες ανατροπές και γενικότερα για την επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους, από το κεφάλαιο και την κυβέρνηση. Ομως, υπογραμμίστηκε, αυτό δεν αρκεί, αλλά επιβάλλεται να παλέψουν, συσπειρωμένοι στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να εμποδίσουν τα μέτρα και ν' ανοίξουν το δρόμο για διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Γ. Μπλέκος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Λάρισας, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν και τα οξυμένα προβλήματα του δημόσιου τομέα της υγείας, στην περιοχή, ως αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας και επισημάνθηκε ότι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι πρέπει να προβάλλουν με τον αγώνα τους τις διεκδικήσεις τους για την επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων αναφέρθηκε ότι:

  • Εξι κλινικές στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας και πέντε στο Πανεπιστημιακό δεν λειτουργούν.
  • Από τα 1.048 κρεβάτια που προβλέπονται συνολικά και στα δύο νοσοκομεία, υπάρχουν μόνο τα 810.
  • Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το προσωπικό ανέρχεται σε 1.300 άτομα ενώ προβλέπονται 2.000. Η συνολική έλλειψη του προσωπικού στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, όλων των ειδικοτήτων, φτάνει τα 330 άτομα.
  • Στα πέντε κέντρα υγείας του νομού λείπουν 116 άτομα (ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό).
  • Το ΙΚΑ, δεν έχει δικό του κτίριο και για να στεγάσει τις Υπηρεσίες του, δεν εκτελούνται όλες οι ιατρικές πράξεις από τις υπηρεσίες του, έχουν να γίνουν προσλήψεις από το 1987, δεν έχει μόνιμους ελεγκτές στα Νοσοκομεία και στις ιδιωτικές κλινικές, με αποτέλεσμα να μην ελέγχονται οι δαπάνες και τα νοσήλια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ