Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Απόδειξη της υποκρισίας της αστικής δημοκρατίας»

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση απευθύνει η ΚΝΕ

Η δολοφονία της ΚΝίτισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, το 1980 σε εξόρμηση έξω από το γκέτο της ΕΤΜΑ, «είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας της αστικής δημοκρατίας, της ταξικότητας της σημερινής δημοκρατίας». Τα παραπάνω τονίζει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του, που καλεί στην αγωνιστική συγκέντρωση που διοργανώνεται την Τρίτη στη μνήμη της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η ΚΝΕ καλεί σε αγωνιστική κινητοποίηση την Τρίτη 28/7 στις 7.30 μ.μ. στον τόπο θυσίας της συντρόφισσας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, έξω από την πύλη της ΕΤΜΑ, όπου δολοφονήθηκε από τραμπούκους της εργοδοσίας.

Καλούμε τους νέους ανέργους, τους νέους εργάτες που ζουν και σήμερα την εργοδοτική τρομοκρατία, τη συνολική επίθεση στα δικαιώματά τους, καλούμε τους σπουδαστές και τους φοιτητές, τους μαθητές, όλους αυτούς που ζουν με την ανασφάλεια για το αύριο, όλους αυτούς που τα κόμματα του κεφαλαίου με την πολιτική τους τους αφαιρούν δικαιώματα, τους τσαλαπατάνε τις ανάγκες, να συμμετέχουν στην αγωνιστική κινητοποίηση.

Η δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου τότε είναι άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας της αστικής δημοκρατίας, της ταξικότητας της σημερινής δημοκρατίας, είναι άλλη μια απόδειξη ότι η αστική δημοκρατία περιφρουρεί το "ιερό" δικαίωμα του κεφαλαίου να εκμεταλλεύεται τον εργάτη. Σήμερα οι νέοι των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ζουν στο πετσί τους τον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία που οργιάζει στους τόπους δουλειάς, γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις απολύσεις απεργών εργατών που δε σκύβουν το κεφάλι στα αφεντικά, γνωρίζουν την ταξικότητα της δικαιοσύνης που διώκει τους συνδικαλιστές που δε συνδιαλλάσσονται με την εργοδοσία όπως οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Η Σωτηρία είναι ανάμεσα στους χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της εργατικής τάξης.

Τιμάμε τη μνήμη της συνεχίζοντας την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, συνεχίζοντας τον αγώνα μέσα στους τόπους δουλειάς, έξω από τις πύλες των εργοστασίων στις απεργιακές φρουρές.

Τιμάμε τη μνήμη της αντιπαλεύοντας τον αντικομουνισμό, που έχει στόχο να θωρακίσει τη δικτατορία του κεφαλαίου, αποδεικνύει πόσο σάπιο είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αντιπαλεύουμε τον αντικομουνισμό, που αναπτύσσεται ενιαία από τη ΕΕ και από τα αστικά κόμματα, γιατί αυτός πηγαίνει χέρι - χέρι με την ενίσχυση της καταστολής, το χτύπημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Συνεχίζουμε για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για τη λαϊκή αντεπίθεση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φοιτητές και εργαζόμενοι τιμούν την Σωτηρία (2024-07-27 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου (2019-07-23 00:00:00.0)
Την Πέμπτη η εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου (2019-07-20 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ραντεβού την Τρίτη (2009-07-26 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση στην ΕΤΜΑ (1998-07-28 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε για όσα θυσιάστηκε (1996-07-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ