Σάββατο 25 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Υποχρεώνονται να προπληρώσουν πανάκριβες εξετάσεις

Μέχρι και 1.500 ευρώ καλούνται να καταβάλλουν οι καρκινοπαθείς, ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, για τις ακτινοθεραπείες, εξαιτίας της μη ανανέωσης της σύμβασης του Ταμείου με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Επικίνδυνη έως εγκληματική σε βάρος της ζωής πολλών καρκινοπαθών της Θεσσαλίας και των γύρω περιοχών είναι η μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην ανανέωση της σύμβασης της διοίκησης του ΙΚΑ με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για τις ακτινοθεραπείες. Ετσι, εδώ και ένα μήνα, εξαιτίας της προκλητικής αδιαφορίας των αρμοδίων οι καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, για να την κάνουν, πρέπει να πληρώσουν από 1.000 έως 1.500 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΙΚΑ έχει ενημερωθεί εγγράφως από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εδώ και καιρό για την ανανέωση της σύμβασης, που αφορά στην κάλυψη εξετάσεων και σε άλλες ιατρικές πράξεις.

Γίνεται ολοφάνερο, για μια ακόμα φορά, ότι στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης του αγαθού της υγείας, η ζωή των καρκινοπαθών, όπως και πολλών άλλων ασθενών, «παίζεται κορόνα - γράμματα». Γιατί πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν και τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή τους, αλλά και όσοι καταφέρνουν να βρουν χρήματα υπόκεινται σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία μέχρι να τα ξαναπάρουν πίσω από το ΙΚΑ.

Η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή βαρύνει, βεβαίως, την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που οδηγεί στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, φορτώνοντας, ταυτόχρονα, δυσβάσταχτα βάρη στα ασφαλιστικά ταμεία. Υπενθυμίζουμε δε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που μετά το 1998 έφερε το λεγόμενο διαφοροποιημένο νοσήλιο (που οδήγησε στην ξεχωριστή χρέωση μιας σειράς εξετάσεων και φαρμάκων, εκτός του «κλειστού νοσηλίου») βάζοντας βαθιά το χέρι στ' ασφαλιστικά ταμεία, στα χρήματα, δηλαδή, των εργαζομένων. Και, βεβαίως, η κυβέρνηση της ΝΔ, που η ίδια είχε ξεκινήσει αυτή την πολιτική στις αρχές της δεκαετίας του '90, προωθεί με αμείωτη ένταση το περαιτέρω βάθεμα της εμπορευματοποίησης, εξυπηρετώντας τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών που λυμαίνονται το χώρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δύο μήνες στο «περίμενε» οι καρκινοπαθείς για ακτινοθεραπεία (2024-03-20 00:00:00.0)
Αναμονή τριών μηνών για ακτινοθεραπεία (2014-12-24 00:00:00.0)
Σταμάτησε ο σχεδιασμός θεραπειών για καρκινοπαθείς (2013-11-23 00:00:00.0)
Καρκινοπαθής «έκλεισε» ραντεβού για εξετάσεις μετά από 2 μήνες! (2011-10-05 00:00:00.0)
Οι άρρωστοι πληρώνουν αναμονή και εξετάσεις (2006-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ