Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΘΡΟ 24
Κατηγορηματικό όχι στην αναθεώρηση

Πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χτες το πρωί φοιτητές της Δασολογίας και οικολογικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, με αίτημα τη μη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος που αφορά τα δάση και τις δασικές εκτάσεις. Η πορεία που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου και επιδόθηκε ψήφισμα.

Το ψήφισμα, αφού υπογραμμίζει τη σημασία της προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων, τονίζει: «Η αναθεώρηση αυτή... θα δίνει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις για αγροτικές εκμεταλλεύσεις, για χωροταξιακούς, πολεοδομικούς και οικιστικούς σχεδιασμούς. Με απλά λόγια, στο όνομα του χρήματος, της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής και του κοινωνικού συμφέροντος ισοπεδώνονται και καταπατούνται τα πάντα».

Οι φοιτητές δήλωσαν κατηγορηματικά ότι «είναι ενάντια στον αποχαρακτηρισμό και την οικοπεδοποίηση των δασών και των δασικών εκτάσεων και σημείωσαν πως «η προστασία των δασών και του Φυσικού Περιβάλλοντος είναι εκείνη που θα οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα ζωής και πως με, κυρίως, αυτές τις προϋποθέσεις είναι δυνατόν να υπάρξει κοινωνικό συμφέρον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ