Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Πάρε τα λεφτά και τρέχα»

  Αστυνόμος - μάλαμα έβαλε στην τσέπη 54 εκατομμύρια δρχ.

Νέο κρούσμα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία. Αστυνόμος συνελήφθη για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κύρου, διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ωρωπού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ο Κ. Κύρου έχει καταχραστεί 54.000.000 δραχμές από αντίτιμα ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ. Σε έρευνα που έγινε στο γραφείο της υπηρεσίας του και στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα διαβατήρια και διάφορα άλλα έγγραφα που αφορούν αλλοδαπούς και χρησιμοποιούνται ως δικαιολογητικά για τη νομιμοποίηση παραμονής τους στη χώρα.

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε έγγραφο με την υπογραφή του, που απευθυνόταν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για σύσταση γραμματίου παρακαταθήκης ύψους 700.000 δραχμών και 100 δολαρίων. Τα χρήματα αυτά δεν τα έστειλε ποτέ.

Στην υπόθεση με τα ένσημα εμπλέκεται και ο Κωνσταντίνος Βλάχος, πολιτικός υπάλληλος του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης, ο οποίος συνελήφθη. Αυτός ως υπεύθυνος διαχείρισης των ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ γνώριζε την κατάχρηση χωρίς όμως να την αναφέρει. Στη συνέχεια μετέτρεψε το έλλειμμα σε αριθμό μη αναλωθέντων ενσήμων και το μετέφερε λογιστικά ως χρεωθέν ένσημο στο αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης από το τμήμα αλλοδαπών Αμαρουσίου, όπου υπηρετούσε στο παρελθόν ο αστυνόμος. Συνεργάτη του στην πράξη αυτή είχε τον γραμματέα - διαχειριστή του αστυνομικού τμήματος Ηλιούπολης, ανθυπαστυνόμο Κωνσταντίνο Στεφανίδη.

Οταν ο Κ. Κύρου ανέλαβε διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ωρωπού, άρχισε τη λογιστική μεταφορά των ενσήμων από το τμήμα Ηλιούπολης στο τμήμα Ωρωπού, με σκοπό να γίνει σταδιακή κάλυψη του ελλείμματος από την ανάλωση των ενσήμων. Και οι τρεις οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ