Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Θα αγωνιστούμε ως το τέλος

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών της Ιατρικής 

Τη συνολική απόσυρση του ν/σ «Υγεία για τον πολίτη» θέτει ως άμεσο αίτημα με απόφαση της γενικής του συνέλευσης ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ, ενώ παράλληλα προαναγγέλλει σειρά κινητοποιήσεων για τη με κάθε τρόπο διασφάλιση και διεύρυνση της δημόσιας, δωρεάν υγείας. Σήμερα οι φοιτητές της Ιατρικής θα πάρουν μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και αύριο ο Σύλλογος Ιατρικής του ΑΠΘ πραγματοποιεί σύσκεψη σε συνεργασία με την ΠΟΕΔΗΝ, τις Ενώσεις Συνταξιουχικών Οργανώσεων, την Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς στην κατεύθυνση συντονισμού της δράσης τους ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Οπως τονίζεται στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης, ο ΣΦΙΑΠΘ αντιλαμβάνεται ως πρωτεύουσας σημασίας την πάλη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν υγεία. Επίσης θεωρεί ότι στον αγώνα του αυτόν έχει ως φυσικούς συμμάχους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, τον εργαζόμενο λαό, τους συνταξιούχους. Μέσα από αυτή τη στόχευση μπορεί να βρουν προοπτική νίκης και τα επιμέρους του αιτήματα.

«Το υπουργείο Υγείας παρά το ότι έχει ειλημμένες αποφάσεις, τόσο για την απορύθμιση του συστήματος υγείας όσο και για την αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος, ακολουθεί εδώ και ένα μήνα μια προκλητική τακτική συνειδητής ασάφειας και προσχηματικού διαλόγου», καταγγέλλουν οι φοιτητές Ιατρικής και δηλώνουν κατηγορηματικά: «Σε μια κυβέρνηση που δηλώνει πως η μεταρρύθμιση θα περάσει "ο κόσμος να έρθει τα πάνω - κάτω", απαντούμε ότι θα αγωνιστούμε ως την τελική δικαίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ