Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τους Ιπποδρόμους

Την ακύρωση του διαγωνισμού του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας για τους νέους Ιπποδρόμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Φαλήρου και το Ιπποδρομιακό Στοίχημα, αποφάσισε χτες η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό, πριν μάλιστα εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής προσφορών που τυπικά έληγε τα μεσάνυχτα.

Η διυπουργική συνεδρίασε ενόψει των προετοιμασιών για τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβάλουν την κυβέρνηση και την Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004», τα αφεντικά των Ολυμπιακών Αγώνων, δηλαδή η επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που έρχεται στη χώρα μας στις 22 Νοέμβρη για τον καθιερωμένο έλεγχο. Οπως δήλωσε αμέσως μετά ο υφυπουργός Τύπου Τηλ. Χυτήρης, από όλους τους παριστάμενους υπουργούς έγινε διεξοδική ενημέρωση για το τι έχει γίνει στον τομέα τους, από την οποία προκύπτει αισιοδοξία για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Για το διαγωνισμό του ΟΔΙΕ, ο υφυπουργός Τύπου είπε ότι κρίθηκε ασύμφορος για το Δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι χτες το απόγευμα προσφορά είχε υποβάλει μόνο μία από τις πέντε προεπιλεχθείσες κοινοπραξίες και συγκεκριμένα η «Πήγασος», στην οποία συμμετείχαν οι εταιρίες ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, Αθήνα ΑΕΤΒ & ΤΕ, ΕΤΑΝΕ - Ευκλείδης ΑΕ, Θεμελιοδομή ΑΕ, Προοδευτική, Australian Racing & Camping Corporation Ltd, LGH Holding Ltd, Spornsori Media Group Plc, Sporting Management Concepts.

Ο υφυπουργός αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα με ποιον τρόπο και από ποιον θα κατασκευαστούν οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις που περιέχονταν στο διαγωνισμό και μένουν πλέον στον αέρα, αλλά και για την τύχη των Ιπποδρόμων και του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος, λέγοντας ότι αυτά θα εξεταστούν αργότερα.

Επίσης η διυπουργική αποφάσισε ότι Χωριά Τύπου όπου θα φιλοξενηθούν οι χιλιάδες δημοσιογράφοι στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα κατασκευαστούν σε τέσσερα σημεία και συγκεκριμένα, στη ΣΕΛΕΤΕ, στον Αγ. Κοσμά, σε οικόπεδο του ΟΤΕ στην Παλλήνη και σε έκταση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στην Αμυγδαλέζα. Τέλος, τόσο ο Τηλ. Χυτήρης, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος του «Αθήνα 2004» Π. Συναδινός, διέψευσαν τις φήμες για παραίτηση του δεύτερου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ