Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξωθούν τους τυφλούς στην επαιτεία

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε δυνατό τρόπο, διατράνωσαν στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου οι τυφλοί μικροπωλητές, οι οποίοι δεν έχουν πάγκους, για να δουλέψουν εδώ και πέντε μήνες.

Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά, τόνισε ο Ι. Λεωτσάκος γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, οι τυφλοί εξωθούνται στην επαιτεία και συνέχισε: «Εμείς θα αγωνιστούμε για να πάρουμε τις άδειές μας για να μην καταλήξουμε ξανά στην επαιτεία όπως ήταν οι τυφλοί στα τέλη της δεκαετίας του '70». Από την πλευρά του ο Αν. Λιάκος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ενωσης Τυφλών, επισήμανε ότι «εκείνο που ουσιαστικά επιθυμεί η δημοτική αρχή είναι να διώξει τους τυφλούς από το κέντρο της πρωτεύουσας».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Τυφλών, Π. Καραβασίλης, τόνισε: «οι τυφλοί μικροπωλητές, μετά από την άρνηση του Δήμου Αθηναίων να δώσει λύση στο πρόβλημά μας και τις ανεύθυνες δηλώσεις του Ν. Απέργη για χορήγηση υψηλού κοινωνικού μισθού, χωρίς όμως προηγουμένως ο Δήμος Αθηναίων να έχει εξασφαλίσει την έγκριση και τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους».

Αυτή η κατάσταση έχει φέρει τους τυφλούς σε απόγνωση, αφού δεν έχουν πόρους για να ζήσουν, εφόσον το επίδομα που τους δίνει η πολιτεία είναι ελάχιστο. Οπως μάλιστα είπε και η 75χρονη Χάιδω Δούκα, τυφλή, «δεν έχω ούτε ψωμί να φάω. Είμαι στο πεζοδρόμιο πέντε μήνες. Εγώ πώς θα ζήσω; Εμένα με ρώτησαν;», ήταν τα αμείλικτα ερωτήματά της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν τη χρήση βίας (2001-02-02 00:00:00.0)
Δεν τα βρίσκουν για τη "λουλουδάτη Πρωτομαγιά" (1998-04-29 00:00:00.0)
20 χρόνια από την εξέγερση των τυφλών (1996-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ