Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς τρόλεϊ αύριο 12 μ. - 4 μ.μ.

Σε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας (12 μ.-4 μ.μ) και γενική συνέλευση κατέρχονται αύριο οι εργαζόμενοι στην κίνηση των τρόλεϊ.

Την απόφαση αυτή πήρε το ΔΣ της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2000. Στο εξώδικο που απέστειλαν οι εκπρόσωποι της Ενωσης προς τους συναρμόδιους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Εργασίας και τη διοίκηση ΗΛΠΑΠ, καταγγέλλουν τη διοίκηση για παρελκυστική τακτική, υπογραμμίζοντας ότι με δική της ευθύνη απέβη άκαρπος ο συνεχής και επίμονος διάλογος από τον περασμένο Μάη! Επίσης, καταγγέλλουν ότι η προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που επέλεξε η διοίκηση, αποτελεί οπισθοδρόμηση στις σχέσεις μεταξύ της Ενωσης και της επιχείρησης.

Με χτεσινή τους ανακοίνωση οι εκπρόσωποι της Ενωσης στηλιτεύουν τη στάση της ΠΑΣΚΕ και των συνεργαζόμενων, που παρά την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ να ζητήσει να θεωρηθεί η διαδικασία της προσφυγής ως μη γενόμενη, συντάχθηκαν με την πλευρά της εργοδοσίας, ζητώντας αναστολή της διαδικασίας. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του κλάδου καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή γενική συνέλευση και να καταδικάσουν το φιλοεργοδοτικό συνδικαλισμό που έφερε στον κλάδο τον εργασιακό μεσαίωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ