Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Προς ενίσχυση της κατοχής

Τρανταχτή προσπάθεια εξωραϊσμού της ιμπεριαλιστικής κατοχής
Τρανταχτή προσπάθεια εξωραϊσμού της ιμπεριαλιστικής κατοχής
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Με το επιχείρημα της εξόδου από τον πόλεμο του Αφγανιστάν κάποια στιγμή έως το ...2017 αναμένεται να παρουσιάσει την «νέα» κατοχική στρατηγική ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, ζητώντας από τους Αμερικανούς φορολογούμενους την υπομονή και τα χρήματά τους, στο όνομα της «ασφάλειας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθεί η αποστολή ακόμα 30.000 στρατιωτών από τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν και το κόστος του πολέμου να φτάσει τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που αναμένεται να οξύνει ακόμα περισσότερο τις αντιδράσεις σχετικά με τον πόλεμο. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς, αναφερόμενος στον πόλεμο άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ θα έχουν «ολοκληρώσει» τα σχέδιά τους στην περιοχή σε λιγότερο από οκτώ χρόνια, έχοντας θέσει τις βάσεις δημιουργίας ενός προτεκτοράτου που θα εξασφαλίσει τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα στην περιοχή.

Εκτός όμως από τους Αμερικανούς στρατιώτες αναμένεται να ζητηθεί η συμβολή και των υπόλοιπων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ. Χθες ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν προετοίμασε το έδαφος σημειώνοντας ότι τα μέλη της «Συμμαχίας» θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ΗΠΑ και να προχωρήσουν σε αποστολή επιπλέον στρατευμάτων στο Αφγανιστάν, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία που θεωρείται από τις χειρότερες σε απώλειες κατοχικών στρατιωτών. Οι ΗΠΑ, βάση της «νέας στρατηγικής» Ομπάμα αναμένεται να ζητήσουν 10.000 νέους στρατιώτες για το Αφγανιστάν, για την ενίσχυση του πολέμου και της κατοχής.

Την ίδια στιγμή αντιρρήσεις σχετικά με την ενίσχυση της κατοχής φαίνεται να παρουσιάζει το Πακιστάν. Ενώ η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία και συνεργασία με τις ΗΠΑ, πραγματοποιώντας εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό του Πακιστάν, εναντίον «ισλαμιστών ανταρτών». Ο πρωθυπουργός, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, φαίνεται να υποστηρίζει ότι αποφασιστική αύξηση των στρατευμάτων κατοχής στο Αφγανιστάν, θα αποσταθεροποιήσουν το Πακιστάν. Οπως υποστήριξε, η αύξηση των στρατευμάτων θα ωθήσει τους Ταλιμπάν στα σύνορα με το Πακιστάν, βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, καθώς ενδέχεται να διοχετευθεί μεγάλος αριθμός «ανταρτών» στην περιοχή του Μπαλουχιστάν και αλλού δημιουργώντας έκρηξη και στη γειτονική χώρα, που θεωρείται πλέον μέρος του πολέμου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ