Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Παραιτήσεις υπό το βάρος αποκαλύψεων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων Βόλφγκανγκ Σνάιντερχαν καθώς έχουν προκαλέσει σάλο τα δημοσιεύματα για τις φονικές ιμπεριαλιστικές επιδρομές και των γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και ειδικότερα για την απόκρυψη των αποδεικτικών στοιχείων στην έρευνα για την αεροπορική επιδρομή στις 4 Σεπτέμβρη, στην Κουντούζ, στο Αφγανιστάν, με δεκάδες άμαχους νεκρούς.

Η οργή ξεχειλίζει στην Γερμανία όπου η πλειοψηφία του γερμανικού λαού αντιτίθεται στη συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Οχι αδίκως. Στις 4 Σεπτέμβρη οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν βομβάρδισαν κατ' εντολή του Γερμανού συνταγματάρχη Γκέοργκ Κλάιν δύο βυτιοφόρα που είχαν κλαπεί νωρίτερα υποτίθεται από τους Ταλιμπάν, κοντά στη βόρεια επαρχία Κουντούζ. Ο συνταγματάρχης Κλάιν είχε εξηγήσει ότι φοβήθηκε μήπως οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούσαν τα βυτιοφόρα ως κινούμενες βόμβες και «χωρίς έγκριση» διέταξε τον βομβαρδισμό.

Επίσης, έκθεση που δημοσίευσε η εφημερίδα Μπιλντ, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση επιμελώς «απέτυχε να μεταβιβάσει τις πληροφορίες» και ειδικότερα ο πρώην υπουργός Αμυνας και νυν υπουργός Εργασίας Φραντς Γιόζεφ Γιουνγκ παρότι γνώριζε για την παρουσία αμάχων μεταξύ των δεκάδων θυμάτων, έως 142 νεκρών, στην επίθεση, επέμεινε αρχικά ότι δεν υπήρχε κανένας άμαχος ανάμεσα στα θύματα σε συνεντεύξεις του στον Τύπο ενώ απέκρυψε επιμελώς και βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές.

Την παραίτηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου αλλά και του υφυπουργού Αμυνας Πέτερ Βίχερτ ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Αμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ κατά την έναρξη της συζήτησης για την ανάπτυξη των γερμανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και εν αναμονή της άφιξης του γγ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν για συνομιλίες με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ. Εννοείται ότι ο τσου Γκούτενμπεργκ παρότι υπεραμύνθηκε της «ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης» στο θέμα της ανάπτυξης των γερμανικών δυνάμεων στην περιοχή Χιντού Κους, την ίδια στιγμή τόνισε ότι «παρότι υπάρχουν λάθη όσον αφορά τη διαδικασία» ήταν «ορθή υπό στρατιωτικούς όρους». Σωστότερα υπό ιμπεριαλιστικούς όρους.

Εξάλλου, μόλις την περασμένη βδομάδα ο τσου Γκούντενμπεργκ επιβεβαίωσε στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρόμπερτ Γκέιτς ότι «η Γερμανία παραμένει προσηλωμένη στον πόλεμο» ενώ το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την παράταση κατά ένα χρόνο της αποστολής, η οποία μένει τώρα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα επιδρομή με θύματα αμάχους (2013-10-08 00:00:00.0)
Παραίτηση υπουργού Αμυνας (2011-03-02 00:00:00.0)
Φραντς Γιόζεφ Γιούνγκ (2009-11-29 00:00:00.0)
Συνεχιζόμενες ανθρωποθυσίες στον ατελείωτο πόλεμο (2004-06-17 00:00:00.0)
Δολοφόνοι παιδιών και αμάχων (2003-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ