Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
Απολύσεων συνέχεια

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Την περικοπή 788 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η «DHL Express» στο πλαίσιο της μεταφοράς των κεντρικών τους γραφείων στην Ευρώπη από το Βέλγιο στη Γερμανία και την Τσεχία. Αντίθετα εκπρόσωποι του συνδικάτου των εργαζομένων δήλωσαν στην εφημερίδα «De Staandard» ότι θα χαθούν οριστικά 883 θέσεις εργασίας στο Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται ότι η «Deutsche Post AG» εξαγόρασε την «DHL» το 2002, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στις ΗΠΑ έναντι κορυφαίων αντιπάλων, όπως η «UPS» και «FedEx». Ομως η «Deutsche Post» ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι θα προχωρήσει σε απολύσεις 9.500 εργαζομένων στην «DHL Express», ενώ σχεδιάζει να εξέλθει ολοκληρωτικά της εγχώριας αμερικανικής αγοράς από τις 30 του Γενάρη, για να επικεντρωθεί στις διεθνείς παραδόσεις - παραλαβές.

Οι νέες αυτές απολύσεις, περισσότερες από 10.000 το μήνα Νοέμβρη, προστίθενται στις 5.400 περικοπές εργασιακών θέσεων στη θυγατρική επιχείρηση που η εταιρεία ήδη έχει ανακοινώσει από τις αρχές του έτους πάντα στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσής της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ