Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Συμμετοχή σε αντικομμουνιστική διακήρυξη

Η Ρωσία θα συνεργαστεί στενά με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την προετοιμασία της έκθεσης «για τη μαζική πείνα στην πρώην Σοβιετική Ενωση τη δεκαετία του '30», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, που ηγείται της Επιτροπής γι' αυτό το ζήτημα. Ο τελευταίος, τόνισε ότι η Ρωσία είναι μία από τις σημαντικότερες χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης και θα συνεργαστεί μ' αυτήν, ώστε το Δεκέμβρη να παρουσιάσει το σχέδιο έκθεσης στην Πολιτική Επιτροπή.

Να σημειώσουμε πως οι αντικομμουνιστικές αρχές στη σημερινή Ουκρανία επιδιώκουν να παρουσιάσουν το λιμό του 1932-33 στην Ουκρανία ως «γενοκτονία» του ουκρανικού λαού από τους μπολσεβίκους. Δεν πρόκειται για νέα προσπάθεια, αφού ανάλογες κατηγορίες για το θέμα χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά από τον Γκαίμπελς. Σήμερα στην Ουκρανία έχει εγκριθεί νόμος που προβλέπει πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις σε όσους δημόσια υποστηρίξουν άλλη άποψη.

Από την άλλη, οι σημερινές αρχές της Ρωσίας, αρνούνται την κατηγορία της «γενοκτονίας του ουκρανικού έθνους», ωστόσο σημειώνουν πως οι μπολσεβίκοι πράγματι ευθύνονται για το λιμό, που όμως δεν επρόκειτο για «γενοκτονία του ουκρανικού έθνους», αφού από το λιμό υπέφεραν κι άλλες εθνότητες που ζούσαν στην Ουκρανία, ενώ την ίδια περίοδο λιμός υπήρξε και στη Νότια Ρωσία και το Καζαχστάν.

Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο Μεβλιούτ Τσαβούσογλου προσπαθεί να βρει τον κοινό αντικομμουνιστικό «παρανομαστή» ανάμεσα στη θέση της ουκρανικής και της ρωσικής κυβέρνησης, παραποιώντας την ιστορική πραγματικότητα, ότι για το λιμό του 1932-33 ευθύνη έχουν οι κουλάκοι και τα αντιδραστικά στοιχεία, που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να εμποδίσουν την κολεκτιβοποίηση της γεωργίας. Οι κουλάκοι αντιστάθηκαν με λύσσα κατά του σοσιαλισμού και της κολεκτιβοποίησης της γεωργίας, εμποδίζοντας τη συγκομιδή των δημητριακών, χαλώντας τις μηχανές, πυρπολώντας την κολχόζνικη περιουσία, σκοτώνοντας ζώα, και αρνούμενοι να σπείρουν και να θερίσουν. Από τα τέλη του 1929 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '30, πραγματοποίησαν 1.800 τρομοκρατικές ενέργειες κατά των Σοβιετικών και των κομματικών στελεχών, των πρωτοπόρων αγροτών.

Ενα ακόμη, λοιπόν, απαράδεκτο αντικομμουνιστικό ψήφισμα ετοιμάζεται στους κόλπους του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα πλαίσια της σχεδιασμένης «πλύσης εγκεφάλου» των λαών ενάντια στο σοσιαλισμό. Αυτή τη φορά σ' αυτήν την νέα επιχείρηση έδωσε τη συγκατάθεσή της και η πλουτοκρατία της Ρωσίας.


Ι.Π.-Ε.Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ