Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
Κορυφώνεται η καταστολή

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

Η εκστρατεία τρόμου ενάντια στο λαό και το λαϊκό κίνημα που έχει εξαπολύσει η πραξικοπηματική κυβέρνηση υπό τον Ρομπέρτο Μιτσελέτι κορυφώνεται μέρα τη μέρα και ώρα την ώρα, όσο πλησιάζει η Κυριακή οπότε και θα διεξαχθούν οι εκλογές - παρωδία.

Βάσει πλέον και των Προεδρικών Διαταγμάτων που έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης, εξαιτίας των «εσωτερικών απειλών» όχι μόνον επιβάλλεται η ανάπτυξη όλων των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, των εφέδρων και της Αστυνομίας, αλλά η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οποιαδήποτε ενέργεια που θα προκαλέσει τη διατάραξη της εκλογικής διαδικασίας θα διώκεται, ενώ δίνεται η δυνατότητα στην CONATEL να προχωρήσει στο κλείσιμο οποιουδήποτε μέσου ενημέρωσης κατά τη βούλησή της.

Οι εκλογές είναι παντελώς παράνομες, διαμήνυσε από την πρεσβεία της Βραζιλίας όπου έχει καταφύγει ο Πρόεδρος Μανουέλ Σελάγια από τη στιγμή της επιστροφής του στη χώρα, ενώ τόνισε ότι η μοναδική διέξοδος από την τροχιά σύγκρουσης που οδηγείται η χώρα είναι η σύσταση Συντακτικής Συνέλευσης και η αλλαγή του Συντάγματος και όχι από «εκλογές που διοργανώνονται από μία δικτατορία, δίχως διεθνείς παρατηρητές, δίχως τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών και τον ΟΗΕ».

Νωρίτερα, το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε για άλλη μία φορά ότι ο Μανουέλ Σελάγια «δεν μπορεί να επιστρέψει νομίμως» στα καθήκοντά του. Σημειώνεται ότι τη γνωμοδότηση του Δικαστηρίου για το θέμα είχε ζητήσει ο επικεφαλής του Κογκρέσου, «συμβουλευτικά», το οποίο αναμένεται να ψηφίσει για την αποκατάσταση του Σελάγια στις 2 Δεκέμβρη.

Τέλος, οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν την απομόνωση και μια σοβαρή επιδείνωση των σχέσεών τους με τις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής εάν αναγνωρίσουν τις επερχόμενες «εκλογές» στην Ονδούρα, προειδοποίησε η Βραζιλία διά στόματος του Μάρκου Αουρέλιου Γκαρσία, συμβούλου του Προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ