Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ
Οι λεκτικές προσεγγίσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τις «καλύτερες ευχές του σε όλους όσοι πραγματοποιούν το Χατζ αυτήν τη χρονιά, καθώς και σε όλους τους μουσουλμάνους, στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο, που γιορτάζουν το Αϊντ αλ Αντχα», τη γιορτή των θυσιών που συνδυάζεται με το προσκύνημα, απέστειλε το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ. Σε μία ακόμη εμφανή προσπάθεια του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, μέσω της λεκτικής προσέγγισής του με το μουσουλμανικό κόσμο που εγκαινίασε με την ομιλία που εκφώνησε στο Κάιρο στις 4 Ιουλίου, να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

«Οι τελετουργίες του Χατζ και του Αϊντ αλ Αντχα μας θυμίζουν τις κοινές ρίζες στις τρεις μεγάλες παγκόσμιες θρησκείες και μας ανατρέχουν στον Αβραάμ», τονίζει ο Ομπάμα στο μήνυμά του, δηλώνοντας συνάμα «ευτυχής» που, αυτήν τη χρονιά, ο Αμερικανός υπουργός Υγείας συνεργάσθηκε με τον Σαουδάραβα ομόλογό του για να αποτρέψουν, ή να περιορίσουν, τη διάδοση του ιού Η1Ν1 κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος.

Πάντως, τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όχι από γρίπη αλλά από τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στην Τζέντα και τη Μέκκα της Δυτικής Σαουδικής Αραβίας, την ώρα που έχει αρχίσει το προσκύνημα των μουσουλμάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ