Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
Στη Ραμάλα η «Ηasta la victoria siempre

Οι αγωνιστές της ελληνικής ομάδας μαζί με Παλαιστινίους στη Ραμάλα
Οι αγωνιστές της ελληνικής ομάδας μαζί με Παλαιστινίους στη Ραμάλα
Στη μαρτυρική Ραμάλα βρίσκεται αυτές τις μέρες η Ελληνική ομάδα καλλιτεχνών και παλαιμάχων ποδοσφαιριστών «Hasta La Victoria Siempre» («Μέχρι την τελική νίκη για πάντα» από το ρητό του Τσε) που εκφράζει την αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους λαούς, γνωστή και για τις εκδηλώσεις συμπαράστασης στην Κούβα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό έδωσε χτες φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με ομάδα Παλαιστινίων παλαιμάχων στο στάδιο «Φάισαλ Χουσέινι».

Τα μέλη της ομάδας περιόδευσαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην περιοχή της Ραμάλα, επισκέφθηκαν κέντρα νεότητας, συνάντησαν τοπικούς βουλευτές, αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και μοίρασαν αθλητικές φανέλες σε μικρά παιδιά. Τα μέλη της ομάδας είδαν από κοντά το διαχωριστικό Τείχος στο τμήμα που χωρίζει την Ιερουσαλήμ από την Καλάντια και ενημερώθηκαν για τα διάφορα γκράφιτι που έχουν ζωγραφιστεί πάνω στο Τείχος από Παλαιστίνιους και ξένους καλλιτέχνες. Επίσης αναμένονταν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Γιάσερ Αραφάτ, και να δώσουν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Σήμερα θα περιοδεύσουν στη Βηθλεέμ. Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Ελληνική ομάδα και ευχαρίστησε τα μέλη της για την πρωτοβουλία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ