Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Στο πλευρό του αγώνα του παλαιστινιακού λαού

29η Νοέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της με αφορμή την 29η Νοέμβρη, Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, σημειώνει: «Για άλλη μια χρονιά η επέτειος βρίσκει τους Παλαιστίνιους στην ίδια δεινή κατάσταση που βιώνουν εδώ και 60 χρόνια: Να βρίσκονται στο σύνολό τους ανοχύρωτοι απέναντι σε ένα πάνοπλο ισραηλινό κράτος. Ενα κράτος - μόρφωμα που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση που ενώ επετειακά καταδικάζει την επιθετικότητα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, ταυτόχρονα δηλώνει την πρόθεσή της να επιδιώξει αναβάθμιση των διμερών τους σχέσεων.

Οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας εξακολουθούν να παραμένουν αποκλεισμένοι υποφέροντας τα πάνδεινα όχι μόνο από τον ίδιο τον αποκλεισμό αλλά και από διχασμό που κατατρώει τα σωθικά της Παλαιστίνης. Οι κάτοικοι των άλλων περιοχών ζουν κάτω από τον εφιάλτη του τείχους της ντροπής που τους αποκόβει από κάθε επαφή ανάμεσά τους αλλά και τους συνεχιζόμενους εποικισμούς και τις καθημερινές κατεδαφίσεις παλαιστινιακών σπιτιών.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν να αντιτάξουν σ' αυτό το καθεστώς βίας, καταπίεσης και παραβίασης κάθε έννοιας δικαίου τον ενωμένο αγώνα τους. Αυτή είναι η μοναδική τους ελπίδα για να συνεχίσουν να υπάρχουν ως έθνος και για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους σε μια πατρίδα ελεύθερη, ενιαία και ανεξάρτητη.

Το παγκόσμιο προοδευτικό κίνημα, από τη μεριά του, έχει καθήκον να μην ξεχνά ούτε στιγμή την Παλαιστίνη, να στέκεται στο πλευρό του λαού της, να συμπαρατάσσεται μαζί του στο δίκαιο αγώνα του.

Η ΕΕΔΔΑ, πλάι σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους, αντιστέκεται σε κάθε δυσκολία των καιρών και ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που στηρίζουν την Παλαιστίνη για:

  • Αποχώρηση όλων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από τα εδάφη της Παλαιστίνης
  • Ιδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ
  • Διάλυση όλων των ισραηλινών εποικισμών
  • Επιστροφή όλων των προσφύγων στις εστίες τους
  • Αμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων
  • Να γκρεμιστεί ΕΔΩ και ΤΩΡΑ το τείχος της ντροπής».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ