Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ

Περιοδεία και συγκεντρώσεις σε εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα πραγματοποίησε η Μαρία Σουάνη, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, συνοδευόμενη από τοπικούς συνδικαλιστές-στελέχη της ΕΣΑΚ.

Συγκεντρώσεις με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων πραγματοποιήθηκαν στον ΑΗΣ Καρδιάς, στο ορυχείο του Νοτίου Πεδίου, στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και στο ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας.

Στις συγκεντρώσεις με εργαζόμενους, που έγιναν στους χώρους αυτούς, συζητήθηκαν οι γενικότερες εξελίξεις στη ΔΕΗ και ιδιαίτερα το πρόβλημα με το ασφαλιστικό και τη μετοχοποίηση της επιχείρησης. Τέθηκε με ιδιαίτερη έμφαση το ερώτημα: Συμφέρει ή όχι στον ελληνικό λαό να συνεχίσει η ανάπτυξη της ΔΕΗ ως δημόσιας επιχείρησης ή το ξεπούλημά της σε ιδιώτες; Ολες οι συγκεντρώσεις υπήρξαν από τις καλύτερες που έχουν οργανωθεί σ' αυτούς τους χώρους τα τελευταία χρόνια.

Υπήρξε γενικός προβληματισμός, μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των εργαζομένων που πήραν μέρος. Εκφράστηκε η αναγνώριση του ρόλου που παίζει το ΚΚΕ και οι εκφραστές του στο συνδικαλιστικό κίνημα, για την ενημέρωση των εργαζομένων και τη στήριξη των λαϊκών αγώνων. «Μόνο εσείς μας λέτε την αλήθεια», τόνισε εργαζόμενος στη συγκέντρωση στο ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ