Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Δεν υπάρχει πρόβλημα... αλλά ούτε και στοιχεία!

Διαστάσεις εγκληματικής κοροϊδίας λαμβάνει πλέον η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο πρόβλημα με τις «τρελές αγελάδες»   

Ελεγχοι; Ποιοι έλεγχοι, ο Θεός να φυλάει τα έρμα...
Ελεγχοι; Ποιοι έλεγχοι, ο Θεός να φυλάει τα έρμα...
Εγκληματικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η πολιτική κοροϊδίας που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, σχετικά με το θέμα των «τρελών αγελάδων» και την ανυπαρξία των ελέγχων στα κρέατα και τα παράγωγά του.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας «κόπτονται» μόνο για την απόκρυψη των τεράστιων ευθυνών τους και πώς θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η πολιτική εξυπηρέτησης των άνομων κερδοσκοπικών αξιώσεων των πολυεθνικών τροφίμων και των ντόπιων επιχειρηματιών- «υπαλλήλων» τους. Οσο για την υγεία και την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών, αυτό είναι σίγουρο ότι, επί της ουσίας, καθόλου δεν ενδιαφέρει την κυβέρνηση. Την ενδιαφέρει μόνο η τακτική του εμπαιγμού και αποπροσανατολισμού, ώστε να μην υπάρχει πολιτικό κόστος από τη λαϊκή αγανάκτηση. Και αυτό δεν αφορά μόνο στο επανεμφανιζόμενο πρόβλημα των «τρελών αγελάδων», αλλά αφορά συνολικά στο πρόβλημα που λέγεται ποιότητα διατροφής των ανθρώπων και, παράλληλα, ποιότητα διατροφής των ζώων και παραγωγής των φυτικών προϊόντων.

Στην κατεύθυνση αυτή βγήκε χτες ο υφυπουργός Γεωργίας, Φ. Χατζημιχάλης, να κάνει υποδείξεις στους δημοσιογράφους ότι «ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για όλους». Κι αφού ο Φ. Χατζημιχάλης «απήγγειλε» το γνώριμο κυβερνητικό σλόγκαν περί εντατικοποίησης των ελέγχων και ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα «τρελών αγελάδων» στην Ελλάδα, η ουσία αποκαλύφθηκε όταν κλήθηκε να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων: Για το πώς, από ποιους, σε ποια έκταση και με ποια αποτελέσματα γίνονται οι έλεγχοι σε ζωοτροφές, ζωντανά ζώα και κρέατα. Τι έλεγχοι και σε ποια έκταση γίνονται για την ανίχνευση «τρελών αγελάδων» στην Ελλάδα.

Δήλωσε ότι δεν ήταν εύκαιρος να απαντήσει με συγκεκριμένα στοιχεία. Και όταν ρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν το υπουργείο Γεωργίας να μην έχει στοιχεία των ελέγχων και των αποτελεσμάτων τους, αντί άλλης απάντησης... υποσχέθηκε να τα γνωστοποιήσει εντός των επόμενων ημερών. Μόνο όμως που προ ημερών σε ανάλογη ερώτηση το ίδιο είπε, αλλά κανένα στοιχείο για ελέγχους και αποτελέσματα δε δόθηκε σε κανέναν δημοσιογράφο...

Ο Φ. Χατζημιχάλης ρωτήθηκε επίσης τι εννοεί όταν κάνει λόγο για εντατικοποίηση των ελέγχων, και η απάντησή του ήταν πέρα για πέρα απογοητευτική: Ελέγχουμε τις σφραγίδες της χώρας προέλευσης, ελέγχουμε την παρασκευή ζωοτροφών. Στην εύλογη παρατήρηση, «μα αυτό υποτίθεται ότι γινόταν μέχρι τώρα, ποια είναι η διαφορά;», δεν υπήρξε καμία πρόσθετη διευκρίνιση.

Αλλο ένα ζήτημα, ανάμεσα στα πολλά ακόμα που τέθηκαν στον αρμόδιο υφυπουργό, ήταν ποια θα είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης στο επικείμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στις Βρυξέλλες. Η... διαφωτιστική απάντηση του Φ. Χατζημιχάλη ήταν ότι πρέπει να ληφθούν συνολικά μέτρα που θα εφαρμοστούν από όλες τις χώρες της ΕΕ! Παράλληλα, ο υφυπουργός εξέφρασε και αυτός το «άγχος», όπως και οι πολυεθνικές της ΕΕ, για το ποιος θα αναλάβει το κόστος των τεστ για τον εντοπισμό των «τρελών αγελάδων» και σε ποιο εύρος θα γίνουν τα τεστ. Κι από τα λεγόμενά του φάνηκε ότι το βασικό αίτημα της κυβέρνησης είναι να δοθεί από την ΕΕ επιδότηση για την κάλυψη του κόστους σε περίπτωση που παρθεί απόφαση για τη διενέργεια αυτών των τεστ. Η κατακλείδα της κοροϊδίας του Φ. Χατζημιχάλη, αφού είπε όσα είπε, ήταν ότι σήμερα συνεδριάζει στο υπουργείο Γεωργίας η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ