Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ελευθέρας... στις «τρελές αγελάδες»!

Μέσα στην τρέλα... των «τρελών αγελάδων» ένα ακόμα στοιχείο έρχεται να αποκαλύψει το μέγεθος της υποκρισίας και της κοροϊδίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης.

Στον εφαρμοστικό κανονισμό που έβγαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως συμπλήρωμα του κανονισμού 1760/2000 που δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου και αφορά, υποτιθέμενα, μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες, από την πίσω πόρτα, δίνουν «συγχωροχάρτι» στις «τρελές αγελάδες». Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του εφαρμοστικού κανονισμού 1825/2000 που δημοσιεύτηκε στις 25 Αυγούστου αναφέρεται ότι: «για το κρέας που προέρχεται από ζώα που γεννήθηκαν στην κοινότητα πριν την 1η Ιανουαρίου 1998, όταν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον τόπο γέννησης ή και τον τρόπο εκτροφής, πλην του τελευταίου τόπου εκτροφής, η ένδειξη του τόπου γέννησης, ή και του τόπου εκτροφής αντικαθίσταται από την ένδειξη, απλώς: Γέννηση πριν την 1.1.98»

Το παραπάνω σημαίνει πρακτικά, μιας και το πρόβλημα των «τρελών αγελάδων» ξεκίνησε από το 1986 και «έσκασε» 10 χρόνια μετά, ότι τα επιτελεία των Βρυξελλών με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, νομιμοποιούν «από το παράθυρο» την κατανάλωση των όποιων «τρελών αγελάδων» υπάρχουν στην ΕΕ. Αυτό γίνεται στο όνομα της αποφυγής των όποιων αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων για τις βιομηχανίες κρεάτων και των αλυσίδων σούπερ - μάρκετ, ενώ η προστασία των καταναλωτών μπρος στα οικονομικά συμφέροντα, περνάει σε δεύτερη μοίρα. Τούτο, εκτός των άλλων, καταδεικνύει το μέγεθος της υποκρισίας και της σημασίας που δείχνουν τα επιτελεία των Βρυξελλών και από κοντά και της ελληνικής κυβέρνησης, για την ασφάλεια και την υγεία των καταναλωτών. Με λίγα λόγια φαίνεται ότι η «εκσυγχρονιστική» ευρω-λογική είναι να μην πάνε χαμένες οι «τρελές αγελάδες» κι ας πάνε χαμένοι οι άτυχοι καταναλωτές που θα τις «χωνέψουν» εν αγνοία τους. Κατά τ' άλλα δε χρειάζεται να υπάρχει πανικός και ανησυχία στους καταναλωτές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ