Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Εναρμονισμένη» ενημέρωση παραπλάνησης

«Εναρμονισμένη», ακόμα και στο θέμα των «τρελών» αγελάδων, επιδιώκει να είναι η ελληνική κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και ενώ βρισκόμαστε σε μια περίοδο, που αναμφισβήτητα και επιστημονικώς αποδεδειγμένα, χώρες της ΕΕ, όπως η Αγγλία και η Γαλλία, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις «τρελές αγελάδες», η ελληνική κυβέρνηση, μέσω των αρμοδίων υπουργών, διατυμπάνιζε, χτες, σε όλους τους τόνους, πως, «δε θα πάρουμε κανένα μέτρο προστασίας του ελληνικού καταναλωτικού κοινού, αν δε ληφθούν μέτρα σε κοινοτικό επίπεδο».

Το γεγονός αυτό μάλιστα, που αποδεικνύει τον κυβερνητικό ραγιαδισμό που φτάνει στο σημείο να θεωρεί ήσσονος σημασίας τη διατροφική ασφάλεια του ελληνικού λαού έναντι της τακτικής της υποταγής, επιχειρείται χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση, και ως μέσο εξαπόλυσης επίθεσης κατά πολιτικών κομμάτων και επιστημονικών φορέων που αναδείχνουν το ζήτημα. Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι «στην υγεία των καταναλωτών, δε χωρούν, ούτε πολιτικές σκοπιμότητες, ούτε επιστημονικές φιλοδοξίες»!

Ετσι, την ίδια στιγμή που η γειτονική Ιταλία δηλώνει πως προτίθεται να απαγορεύσει την εισαγωγή βοδινού κρέατος από τη Γαλλία και η Ισπανία, ήδη, το έχει πράξει, η ελληνική κυβέρνηση, προκαλώντας το κοινό αίσθημα, τονίζει πως δε θα πάρει κανένα μέτρο σε μεμονωμένη βάση (δηλαδή ως χώρα). Και ευχαριστεί... το θεό, που δεν υπήρξε κρούσμα της ασθένειας στη χώρα. Η απόφαση (της μη λήψης μέτρων) ανακοινώθηκε ξανά, χθες το απόγευμα μετά τη λήξη ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης, και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης, η υφυπουργός Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, ο υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης, η υφυπουργός Υγείας Χριστίνα Σπυράκη και η πρόεδρος του ΕΦΕΤ Χριστίνα Παπανικολάου.

Στις σχετικές δηλώσεις, που έγιναν μετά το τέλος της σύσκεψης, σημειωνόταν κατηγορηματικά ότι, η όποια ελληνική πρωτοβουλία για τον έλεγχο του εισαγόμενου βοδινού κρέατος, θα εξαντληθεί στα πλαίσια του Συμβουλίου Αλιείας που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες μεθαύριο Δευτέρα, όπου τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης. Το... στίγμα της ελληνικής θέσης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Αλιείας το έδωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος δήλωσε ότι ο κ. Ανωμερίτης θα τεθεί υπέρ μιας ενιαίας πολιτικής τοποθέτησης, τρέχα γύρευε δηλαδή...

Μάλιστα, ο Ν. Χριστοδουλάκης για να διασκεδάσει την ανησυχία του ελληνικού λαού, δήλωσε ότι οι Ελληνες δε διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, εξαιτίας του γεγονότος ότι «καταναλώνουμε το κρέας από ζώα τα οποία δεν είναι ιδιαιτέρως μεγάλης ηλικίας και κατά συνέπεια αυτό έχει το χαρακτηριστικό ότι δεν προλαβαίνει να ωριμάσει, να εκδηλωθεί το κρούσμα, η μόλυνση»!

H απόφαση της κυβέρνησης να μην πάρει, ως χώρα, κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση της απειλής είχε προαναγγελθεί, ουσιαστικά, από το μεσημέρι από τον υφυπουργό Γεωργίας. Ετσι, η απογευματινή σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, περισσότερο μοιάζει να μεθοδεύτηκε, ώστε να βγαίνει μία, κατ' επίφασιν, κυβερνητική ομοφωνία, καθησυχαστικού περιεχομένου προς τα καταναλωτικό κοινό, παρά για τη λήψη μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ