Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Τσουχτερές ανατιμήσεις

Τσουχτερές, σε σημείο μάλιστα που προσεγγίζουν τις αυξήσεις όλου του χρόνου, είναι οι ανατιμήσεις σε μια σειρά προϊόντα τις τελευταίες 30 ημέρες. Αν και η υφυπουργός Ανάπτυξης ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει θέμα ανατιμήσεων στα περισσότερα προϊόντα, αφού όπως η ίδια λέει έχει επιτευχθεί η συγκράτηση των τιμών, μέσω των «συμφωνιών κυρίων», τα στοιχεία καταδεικνύουν ότι, οι τιμές των προϊόντων, όχι μόνο παρέμειναν σταθερές, αλλά σημείωσαν σημαντική αύξηση. Συνεπώς, γίνεται εμφανές ότι οι αναφορές των στελεχών του υπουργείου Ανάπτυξης γίνονται στα πλαίσια εξαπάτησης του κοινωνικού συνόλου, αλλά και της κάλπικης επίδειξης έργου.

Από τις 15 του προηγούμενου μήνα και μετά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν σημειώσει τις μεγαλύτερες αυξήσεις, με το γάλα εβαπορέ να έχει ανατιμηθεί κατά 3%, ενώ τα εισαγόμενα γαλακτοκομικά σχεδόν στο σύνολό τους, έχουν ανατιμηθεί από 3-5%. Σημαντικές είναι και οι αυξήσεις στα αλλαντικά, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αυξήσεις στο ύψος του 6%, ενώ γενικά σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα παρατηρούνται αυξήσεις της τάξης του 3%. Πρέπει να σημειωθεί για λόγους σύγκρισης ότι οι τιμές των γαλακτοκομικών από τις αρχές του έτους, έως τον Οκτώβρη, είχαν ανατιμηθεί κατά 5% περίπου και τα αλλαντικά κατά 2,5% περίπου.

Σημαντικές είναι επίσης και οι ανατιμήσεις στα απορρυπαντικά, που συνολικά από την αρχή του χρόνου έως τώρα, έχουν αυξηθεί κατά 7%, από το οποίο το 3,5% ήταν το πρώτο εννιάμηνο και το υπόλοιπο ποσοστό τον τελευταίο μήνα. Τα αναψυκτικά και τα εμφιαλωμένα νερά που έχουν ανατιμηθεί κατά 6,5% περίπου. Τα πρωτεία, όμως, τα κατέχει η «Coca - cola» που ανατιμήθηκε δύο φορές μέσα στο έτος, σημειώνοντας αύξηση κατά 11% περίπου. Τα δε χαρτικά έχουν ανατιμηθεί από 3,5 έως 5%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ