Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να ακυρωθούν στην πράξη οι αντεργατικοί εκβιασμοί

Παρέμβαση του Μπάμπη Αγγουράκη για την καπιταλιστική κρίση, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν την απεργία στις 17 Δεκέμβρη
Με σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα προετοιμάζουν την απεργία στις 17 Δεκέμβρη
Την ώρα που η κυβέρνηση και οι Ευρωπαίοι εταίροι οξύνουν τους εκβιασμούς και τις τρομοκρατικές πιέσεις στον ελληνικό και τους άλλους λαούς της Ευρώπης να σκύψουν το κεφάλι και να αποδεχτούν νέες θυσίες στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, οι κομμουνιστές δίνουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα για να δοθεί ενιαία πανεργατική απάντηση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - κεφαλαίου, να ακυρωθούν οι εκβιασμοί. Σ' αυτή την κατεύθυνση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταγγέλλοντας τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται στο όνομα της κρίσης.

Παίρνοντας το λόγο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης σημείωσε:

«Καταιγίδα αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων εξαπολύει η ελληνική κυβέρνηση για τη γενίκευση και την πλήρη επιβολή ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την κατεδάφιση του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος, το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, την ανατροπή των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και εκπρόσωποι του κεφαλαίου επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, επισείοντας σαν φόβητρο το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, οδηγούν τους εργαζόμενους σε στημένους "κοινωνικούς διαλόγους", για να εκβιάσουν τη συναίνεσή τους, να περιορίσουν τη δικαιολογημένη οργή και να κάμψουν τις λαϊκές αντιστάσεις.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη. Δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν αυτοί για να παραμείνει αλώβητη η κερδοφορία του κεφαλαίου. Τα ελλείμματα τα δημιούργησαν οι πολιτικές διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος, οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που από κοινού τις επεξεργάστηκαν με την ΕΕ, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Η πολιτική αυτή - στα πλαίσια της στρατηγικής της Λισαβόνας, της ΟΝΕ, της δημοσιονομικής πειθαρχίας και σταθερότητας - συσσώρευσε από τη μία αμύθητα κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ έχει οδυνηρές συνέπειες για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, που συνεχώς υποβάλλονται σε σκληρές θυσίες, βλέπουν τη ζωή τους διαρκώς να χειροτερεύει, για να φουσκώνουν τα θησαυροφυλάκια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων.

Πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ αποτελεί η πανελλαδική απεργία της 17 του Δεκέμβρη που προκήρυξε και οργανώνει το ταξικό εργατικό κίνημα. Τα ταξικά εργατικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, με την απεργιακή κινητοποίησή τους αποκαλύπτουν το στημένο κοινωνικό διάλογο - απάτη της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και της συμβιβασμένης εργατικής αριστοκρατίας.

Απαιτούν μέτρα για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με ενιαίο μέτωπο πάλης της εργατικής τάξης των φτωχομεσαίων στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, σε αντιπαράθεση και ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, τη στρατηγική του κεφαλαίου, που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ