Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εσωκομματική ένταση από το μοίρασμα των πόστων

Η Ντ. Μπακογιάννη αρνήθηκε πρόταση να αναλάβει «τομεάρχης» Παιδείας και Πολιτισμού

Αποφασισμένος να μην αποδεχθεί καμία λογική «συνδιοίκησης» του κόμματος ή εγκλωβισμού σε εσωκομματικές ισορροπίες εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς. Από την άποψη αυτή η άρνηση της Ντ. Μπακογιάννη να αποδεχθεί το διορισμό που της πρότεινε την Κυριακή στη θέση του επικεφαλής του τομέα Παιδείας και Πολιτισμού, διευκολύνει τους σχεδιασμούς του να προχωρήσει έγκαιρα σε ένα ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών, επικαλούμενος μάλιστα την «καθαρή νίκη» στις εσωκομματικές εκλογές.

Ο Α. Σαμαράς, όπως διαμηνύουν στενοί συνεργάτες του, δε δέχεται την ύπαρξη δύο τάσεων ή εσωκομματικής αντιπολίτευσης και στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν αναγνωρίζει στην Ντ. Μπακογιάννη το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματος του 40% που πήρε στις εσωκομματικές εκλογές.

Προκειμένου μάλιστα να αφαιρέσει τα προσχήματα από την πλευρά της πρώην ΥΠΕΞ, ο Α. Σαμαράς συμπεριέλαβε στους τομεάρχες που ανακοίνωσε στελέχη που ανήκουν στους υποστηρικτές της Ντ. Μπακογιάννη, όπως ο Κ. Χατζηδάκης και ο Ν. Δένδιας. Ανάλογες κινήσεις θα γίνουν και το επόμενο διάστημα, με προφανή στόχο να εξουδετερώσουν και περιθωριοποιήσουν την Ντ. Μπακογιάννη, η οποία θεωρεί ότι η πρόταση του προέδρου της ΝΔ να αναλάβει τομεάρχης Παιδείας και Πολιτισμού είναι τέχνασμα και άλλοθι ενότητας.

Η Ρηγίλλης προσπαθεί να υποβαθμίσει την αντίδραση της Ντ. Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για «προσωπικό θέμα» που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επηρεάσει τα σχέδια ανασυγκρότησης και την πορεία πλεύσης του κόμματος. Το γεγονός ότι «συνάδελφοί μου βουλευτές που είχαν υποστηρίξει ενεργητικά και φανερά την κα Μπακογιάννη αποδέχθηκαν αμέσως την πρόταση του κ. Σαμαρά να αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δύο στρατόπεδα στη ΝΔ», δήλωσε (στον «Real News») ο Κ. Μαρκόπουλος, επισημαίνοντας ότι «ένας είναι ο πρόεδρος στο κόμμα».

Περισσότερο επιθετικός ο Κ. Τασούλας δήλωσε ότι «η ΝΔ δεν είναι μια γενική συνέλευση, όπου ο καθένας έχει τις μετοχές του και αυτές τις μετοχές τις εμφανίζει ώστε να παίρνονται οι αποφάσεις με βάση το μετοχολόγιο του καθενός»...

Σύμφωνα με το μοίρασμα θέσεων που ανακοινώθηκε την Κυριακή όσον αφορά τους τομεάρχες, ο Α. Σαμαράς αναλαμβάνει ο ίδιος τον τομέα της Οικονομίας με αναπληρωτές τους βουλευτές Χρ. Σταικούρα (οικονομική πολιτική) και Θ. Καράογλου (φορολογία). Τομεάρχης Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Δ. Αβραμόπουλος, Αμυνας ο Κ. Τασούλας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής Γ. Βρούτσης, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ο Κ. Χατζηδάκης, Προστασίας του Πολίτη ο Ν. Δένδιας και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Χρ. Ζώης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ