Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
Συζήτηση χωρίς κανένα αντίκρισμα για το λαό

Συγκαλείται σήμερα, στη 1.30 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με θέμα «Διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς» συγκαλείται, σήμερα Τρίτη, στη 1.30 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ύστερα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε στον Κ. Παπούλια ο Γ. Παπανδρέου. Αναδεικνύοντας από την πρώτη στιγμή τον αποπροσανατολιστικό χαρακτήρα που έχει για τα λαϊκά στρώματα μια τέτοια συζήτηση, το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι τίποτα σημαντικό δεν πρόκειται να προκύψει από τη σημερινή σύσκεψη. Αλλωστε, η ευρωπαϊκή και η γενικότερη εμπειρία αποδείχνει ότι υπάρχουν και αποφάσεις Κοινοβουλίων κατά της διαφθοράς, αλλά η διαφθορά πολιτικών και κομμάτων συνεχίζεται και γιγαντώνεται, ακριβώς επειδή είμαι σύμφυτη με το καπιταλιστικό σύστημα της εκμετάλλευσης.

Αιτιολογώντας την πρωτοβουλία του, ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε, ούτε λίγο - ούτε πολύ, να παρουσιάσει τη διαφθορά σαν γενεσιουργό αιτία της οικονομικής κρίσης. Διαφθορά βέβαια υπάρχει και είναι υπαρκτό πρόβλημα. Αλλά η διαφθορά των πολιτικών και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι μέρος του προβλήματος που προκαλεί την οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση, η οποία είναι παγκόσμια, είναι κρίση καπιταλιστική. Είναι αποτέλεσμα και της νόμιμης πολιτικής και της πολιτικής «κάτω από το τραπέζι». Η οποία με τη σειρά της είναι ένα μέρος της νόμιμης, της νομιμοποιημένης κλοπής του μόχθου των εργαζομένων.

Μ' αυτήν την ξεκάθαρη θέση το ΚΚΕ προσέρχεται σήμερα στη σύσκεψη, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να μην αποπροσανατολιστούν και να απαιτήσουν να δοθούν στη δημοσιότητα τα όσα θα συζητηθούν στη σημερινή συνάντηση. Για τον ίδιο λόγο, αμέσως μετά τη σύσκεψη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα κάνει δηλώσεις στην αίθουσα του ΚΚΕ στη Βουλή και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ