Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με τη γλώσσα της αντίστασης και του αγώνα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΔΕ θα μπορέσουμε να διαφωνήσουμε με τον πρωθυπουργό μας! Ιδίως όταν λέει ότι «είμαστε κυβέρνηση ανατροπών και όχι διαχείρισης»...

Αν εννοεί τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά δικαιώματα, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι επιδιώκει την άνευ προηγουμένου ...ανατροπή τους.

Οσο για τη ...διαχείριση, αυτή επιθυμούν να επέλθει στη συνέχεια. Γιατί μια τέτοια κατάσταση πολύ ευχαρίστως σκοπεύουν να «διαχειριστούν» οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι και με την ίδια χαρά οι επόμενες κυβερνήσεις ό,τι χρώμα κι αν έχουν.

Το μόνο που ξεχνάνε είναι - ως συνήθως - οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Που κάθε άλλο παρά σκοπεύουν να «τσιμπήσουν» στα «δολώματα» του κοινωνικού διαλόγου που εξαγγέλθηκε.

Κι επειδή τέτοια πράγματα καλό είναι να αποδεικνύονται εμπράκτως, η απεργία της Πέμπτης είναι μπροστά και οι κυβερνώντες (και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν) πρέπει να καταλάβουν πόσο καλούς ...«συζητητές» έχουν απέναντί τους.

Γιατί η γλώσσα της αντίστασης και των αγώνων δεν τους είναι καθόλου αρεστή, δεν την βρίσκουν «σύγχρονη», «ευρωπαϊκή», «γόνιμη» και «παραγωγική», όμως την ...καταλαβαίνουν πολύ καλά.

Για την ακρίβεια, είναι η μόνη που καταλαβαίνουν κι όσο πιο «πειστική» γίνει τόσο το καλύτερο.

ΠΑΝΤΩΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ πολιτική βρήκε τον ...πρώτο της υπέρμαχο και μάλιστα στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και είναι ο (συνεπέστατος σε κάτι τέτοια) Κ. Μητσοτάκης...

Γιατί οι δηλώσεις του περί των δημόσιων οικονομικών που «είναι ακόμη χειρότερα και από ό,τι σήμερα τα παρουσιάζουμε» ταιριάζουν προφανώς γάντι με όσα η κυβέρνηση ισχυρίζεται και κάθε άλλο παρά την αντιπολιτεύονται.

Αλλωστε, έχει δηλωθεί σε όλους τους τόνους γενικώς από τη ΝΔ: Στα «δύσκολα» αλλά «σωστά» μέτρα θα τους στηρίξουν...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ