Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Νέα τουρκική άσκηση στα Κατεχόμενα

Σε νέες προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Κύπρου θα προβούν οι Τούρκοι στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης «Ταύρος 2000» που θα διεξαχθεί στα κατεχόμενα από τις 21 έως τις 23 του Νοέμβρη.

Λεπτομέρειες για την άσκηση δίδει σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Απάντηση στους Ελληνες». Η «Κίπρις» γράφει ότι ύστερα από δύο χρόνια θα προσγειωθούν στο παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Γράφει επίσης, ότι την ευθύνη της άσκησης θα έχει ο στρατός κατοχής και σε αυτήν θα συμμετάσχουν μονάδες του στρατού, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Την τελευταία μέρα της άσκησης, προσθέτει, θα παρακολουθήσουν ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, ο αρχηγός Στρατού και άλλοι επίσημοι από την Τουρκία.

Η «Κίπρις» δημοσιεύει φωτογραφίες αεροσκαφών και αρμάτων μάχης και γράφει προκλητικά ότι «η απάντηση στη δυάδα ελληνοκυπρίων και Ελλήνων» θα δοθεί με την άσκηση «Ταύρος».

Ικανοποιημένος ο Ντενκτάς

Ικανοποίηση εξέφρασε ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς για τις τελευταίες δηλώσεις των Σεζέρ, Τζεμ και Ετζεβίτ για το Κυπριακό, λέγοντας προκλητικά ότι αποτελούν εγγύηση για το ψευδοκράτος. Ο Ρ. Ντενκτάς που μιλούσε προχτές βράδυ σε δείπνο, επανέλαβε τις απαράδεκτες αξιώσεις του για συνομοσπονδία δυο κρατών.

Εξάλλου, ο αρχηγός της Αεροπορίας της Τουρκίας, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δε θα υπάρξει επιστροφή στην προ του 1974 κατάσταση. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αδίκως εξοπλίζεται η ελληνοκυπριακή πλευρά, αφού με τους εξοπλισμούς δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο πρόβλημα.

«Μεσολαβούν» στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων οι Αμερικανοί!

Ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Γκούσταβ Φεϊσέλ, χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη την προσπάθεια της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία να προωθήσει τις σχέσεις και την ανεκτικότητα μεταξύ των δυο κοινοτήτων της Κύπρου, μέσω ειδικού προγράμματος.

Ο κ. Φεϊσέλ ανέφερε ότι βρίσκεται στην Κύπρο αφού του ζητήθηκε από την αμερικανική πρεσβεία να βοηθήσει στο πρόγραμμά της για προώθηση των σχέσεων και της ανεκτικότητας μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα της πρεσβείας, ο κ. Φεϊσέλ εξήγησε ότι οι Αμερικανοί έχουν ήδη έτοιμη τη στρατηγική και το πρόγραμμά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ