Σάββατο 18 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... συνήθειες

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΟΛΛΑ πράγματα έχουν αλλάξει από το 1973 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου! Αλλά αυτή η τάση της Ασφάλειας να προσπαθεί μονίμως να υποτιμήσει τις διαδηλώσεις δεν αλλάζει με τίποτε!

Για πέντε χιλιάδες διαδηλωτές έλεγε χτες η Αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη. Μήπως τα μπέρδεψε με τους δικούς της που είχαν παραταχθεί σε όλη την Αθήνα; Γιατί βέβαια οι διαδηλωτές ήταν πολλαπλάσιοι, όσο κι αν αυτό τους στενοχωρεί.

«ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ κάτω από ορισμένα τιμήματα»! Αυτή ήταν η χτεσινή δήλωση του Γιάννου Παπαντωνίου για τα ξεπουλήματα των δημοσίων επιχειρήσεων, που την είπε μάλιστα και με αποφασιστικό μαχητικό τρόπο! Υπουργός είναι αυτός ή παραγωγός πορτοκαλιών με πάγκο στη λαϊκή; Ετσι για να ξέρουμε, δηλαδή;

Και στο κάτω - κάτω ο παραγωγός δικαιούται να κάνει τέτοιες δηλώσεις, μια και τα πορτοκάλια για πούλημα και κατανάλωση είναι. Εχουν μια διαφορά λοιπόν με τις δημόσιες επιχειρήσεις.

Ομως το ΥΠΕΘΟ δεν το αντιλαμβάνεται βέβαια και τις προορίζει για τα δόντια των μεγαλοπαραγόντων, οι οποίοι φαίνεται ότι σε αυτό το θέμα ουδέποτε έχουν ανορεξία. Τρώνε τα... καημένα!

ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ επιτροπή συστήνει τώρα η κυβέρνηση για το θέμα των «τρελών αγελάδων», που απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη. Κι εμείς ρωτάμε: Θα εμπιστευόσασταν μέλη αυτής της κυβέρνησης να τους στείλετε για ψώνια στα μαγαζιά και για τρόφιμα για το Σαββατοκύριακο; Μάλλον αρνητική θα ήταν η απάντηση των περισσότερων Ελλήνων!


Παπαγεωργίου Βασίλης

Γιατί βέβαια ο Ελληνας καταναλωτής μόνος του και χωρίς βοήθεια προσπαθεί και σήμερα να τα βγάλει πέρα στην ισχύουσα κατάσταση, μια και δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Αλλωστε πώς να εμπιστευτείς αυτούς που από μόνοι τους έχουν παραδεχτεί ότι δεν μπορούν να ελέγξουν αποτελεσματικά την αγορά; Οχι πως θέλανε βέβαια να το ομολογήσουν, απλά αναγκάστηκαν από τα πράγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ