Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Στοιχεία για την εμπορία οργάνων αιχμαλώτων

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- Σημαντική πρόοδος στις έρευνες των σερβικών αρχών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης εμπορίας οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο την περίοδο 1998-99 από στελέχη του ΟΥΤΣΕΚΑ, δήλωσε χτες πως σημειώθηκε ο Σέρβος εισαγγελέας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου, Βλαντιμίρ Βούκτσεβιτς. Οπως είπε, έχουν καταγραφεί τα ονόματα ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για το διαβόητο «κίτρινο σπίτι» στη Βόρεια Αλβανία όπου είχε καταγγελθεί πως γίνονταν οι παράνομες εγχειρήσεις αφαίρεσης ζωτικών οργάνων απ' τους απαχθέντες, σημειώνοντας ωστόσο ότι κάποιοι εξ αυτών αρνούνται να τα καταθέσουν δημοσίως υπό το φόβο πιθανών αντιποίνων.

Ο Σέρβος εισαγγελέας αποκάλυψε ότι τα ζωτικά όργανα Σέρβων κρατουμένων πωλήθηκαν αργότερα στη Δύση, στη Μέση Ανατολή, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία και ότι όλες οι νεότερες διαθέσιμες πληροφορίες προωθήθηκαν ήδη στον ειδικό εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το ίδιο 24ωρο, ο ίδιος αξιωματούχος θεώρησε σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των Σερβοβόσνιων πρώην αξιωματούχων καταζητούμενων Ράτκο Μλάντιτς και Γκόραν Χάτζιτς έως το τέλος του τρέχοντος χρόνου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ