Τετάρτη 30 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Επιθετικά όπλα, σαν απάντηση στην αμερικανική «ασπίδα»

Οξύνεται ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων

Οπως δήλωσε την Τρίτη, από την πόλη του Βλαδιβοστόκ, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, η χώρα του σκοπεύει να αναπτύξει επιθετικά πολεμικά συστήματα, ως απάντηση στη δημιουργία του αμερικάνικου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη.

«Για να διατηρήσουμε την ισορροπία, χωρίς την ανάπτυξη αντιπυραυλικού συστήματος, όπως κάνουν οι ΗΠΑ, θα πρέπει να αναπτύξουμε τα επιθετικά όπλα. Εάν θέλουμε να διατηρήσουμε την ισορροπία, θα πρέπει να έχουμε ανταλλαγή πληροφοριών. Ας μας δώσουν οι Αμερικάνοι εταίροι μας όλες τις πληροφορία για το αντιπυραυλικό σύστημα άμυνάς τους κι εμείς θα τους παραδώσουμε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον επιθετικό εξοπλισμό μας», σημείωσε ο Βλ. Πούτιν, υπογραμμίζοντας πως «και τα δύο αυτά συστήματα θα εξασφαλίσουν την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο».

Ο Βλ. Πούτιν υπενθύμισε πως «οι Αμερικανοί εταίροι κατασκευάζουν το δικό τους σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, ενώ εμείς δεν το κατασκευάζουμε. Τα προβλήματα της αντιπυραυλικής άμυνας και των επιθετικών εξοπλισμών συνδέονται στενά μεταξύ τους. Εκείνο το οποίο συγκρατούσε και διατηρούσε την ειρήνη και μάλιστα στις συνθήκες ψυχρού πολέμου, ήταν η ισορροπία των δυνάμεων, την οποία επιβάλλει ο συσχετισμός των δυνάμεων της αντιπυραυλικής άμυνας, της αντιαεροπορικής άμυνας και των επιθετικών συστημάτων εξοπλισμού».

Ο Βλ. Πούτιν σημείωσε ακόμη πως «εφόσον δεν αναπτύσσουμε την αντιπυραυλική άμυνα, τότε δημιουργείται κίνδυνος, οι εταίροι μας, που θα σχηματίσουν τη δική τους ασπίδα από τα επιθετικά όπλα, να νιώσουν πως βρίσκονται σε πλήρη ασφάλεια και να θεωρήσουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, η επιθετικότητα αμέσως θα αυξηθεί και στην πραγματική πολιτική και στην οικονομία. Η ισορροπία θα διαταραχτεί» και συμπλήρωσε: «Μην έχοντας σχέδια για την ανάπτυξη της αντιπυραυλικής άμυνας, η αποτελεσματικότητα της οποίας δεν έχει αποδειχτεί, πρέπει να αναπτύξουμε τα επιθετικά συστήματα κρούσεως».

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος πρωθυπουργός σημείωσε πως πρέπει να είναι απαραίτητοι «ορισμένοι κανόνες για τον περιορισμό των εξοπλισμών. Η ύπαρξη τέτοιων κανόνων είναι καλύτερη από την έλλειψή τους».

Οι παραπάνω δηλώσεις του Βλ. Πούτιν έρχονται να επιβεβαιώσουν το σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, που επεκτείνεται και στον τομέα των νέων εξοπλισμών. Σήμερα, σχεδόν 20 χρόνια μετά ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ το Διεθνές Δίκαιο, όπως το γνώριζαν οι λαοί όταν αυτή υπήρχε, δεν υπάρχει πλέον. Εχει γίνει «φύλλο και φτερό», ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες αυξάνουν συνεχώς. Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία το 2008 υπήρξε νέο απόλυτο ρεκόρ στις πολεμικές δαπάνες, που έφτασαν παγκοσμίως τα 1,464 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 4% σε σχέση με το 2007. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως η αύξηση των πολεμικών δαπανών τα τελευταία 10 χρόνια είναι 45%. Κι αυτά παρά τις ζητωκραυγές αστών και οπορτουνιστών, ότι η διάλυση της ΕΣΣΔ θα οδηγούσε, δήθεν, στις «λεωφόρους της ειρήνης και της ασφάλειας»....


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ