Τρίτη 26 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, μέσα σε μία συντροφική, αγωνιστική και συνάμα συγκινητική ατμόσφαιρα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου από όλη την Πελοπόννησο, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και άλλες περιοχές της χώρας, έγιναν τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, προχτές, Κυριακή, στην Πάτρα, στην οδό 12ου Συντάγματος 34, στα Ταμπάχανα. Στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση ομιλήτρια ήταν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο δρόμος μπροστά από τα νέα γραφεία γέμισε το μεσημέρι της Κυριακής από κομμουνιστές, κομμουνίστριες, φίλες και φίλους του Κόμματος που ανέμιζαν τις κόκκινες σημαίες και φώναζαν συνθήματα για την ιστορία, την προσφορά του Κόμματος στους αγώνες του λαού μας. Για την ανάγκη να θεριέψει η λαϊκή αντεπίθεση, που θα φτάσει μέχρι την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας, του σοσιαλισμού.

Χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά των συντρόφων Ζωής και Φώτη Κοτσόκολου που δώρισαν το οικόπεδο, καθώς και χιλιάδων μελών, οπαδών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ μαζί με το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, το ΝΣ Αχαΐας της ΚΝΕ, η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ, η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, έχουν πλέον το δικό τους σπίτι.

Στην είσοδο των νέων γραφείων δεσπόζει ένα γιγαντοπανό πάνω στο οποίο αποτυπώνεται το διάσημο πορτρέτο του Νίκου Μπελογιάννη, διά χειρός Πάμπλο Πικάσο, στο οποίο αναγράφεται: «Το ΚΚΕ δήλωση μετανοίας στον ιμπεριαλισμό δεν υπογράφει. Αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, το σοσιαλισμό». Το νέο τετραώροφο κτίριο, με την άρτια αρχιτεκτονική του, πέρα από τα γραφεία όπου θα στεγάζονται οι Οργανώσεις, διαθέτει βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, πλήθος βοηθητικούς χώρους για τις ανάγκες των Οργανώσεων καθώς και μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων.

Σε αυτή λειτούργησε από το περασμένο Σάββατο έκθεση που επιμελήθηκε ο σ. Βασίλης Λάζαρης για τη μεγάλη δεκαετία '40-'50, διανθισμένη από πλούσιο αρχειακό υλικό της εποχής. Επίσης, εκτέθηκε τμήμα του Αρχείου του Βαγγέλη Ρογκάκου, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γλέντι σε κέντρο της Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ