Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φιλία;

ΤΕΛΙΚΑ, τι γίνεται με τις περίφημες συνομιλίες ανώτατων στρατιωτικών αξιωματούχων Ελλάδας και Τουρκίας; Καλό δε θα ήταν, τέλος πάντων, να μας εξηγήσουν κι εμάς επισήμως να ξέρουμε τι γίνεται; Διότι πολλά μπορεί να διαψεύδονται και πολλά να περνάνε αδιάφορα από την κυβέρνηση, αλλά κάτι γίνεται.

Και, βεβαίως, μη μας πουν ότι τέτοιου είδους υποθέσεις εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης της ελληνοτουρκικής φιλίας, διότι κανείς δε θα τους πιστέψει. Στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής λυκο-φιλίας, εντάσσονται και, βέβαια, αναπόφευκτα δε θα μας βγάλουν σε καλό.

Η ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ της Ελληνικής Αστυνομίας καλά κρατεί, από ό,τι ακούμε, αφού τούτη τη φορά βρήκανε ολόκληρο αστυνομικό τμήμα, που ήταν, όπως είπαν, διεφθαρμένο και μπλεγμένο σε κάθε είδους βρωμοδουλιά.

Αραγε, όλοι αυτοί οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού, όταν δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι τα φαινόμενα διαφθοράς της Αστυνομίας είναι εξαιρετικά περιορισμένα, να υποθέσουμε ότι δεν ήξεραν τι έλεγαν;

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ κατανοητό πως τούτες τις μέρες τα τηλεοπτικά κανάλια δεν έχουν και πολλά θέματα να «παίξουν», διότι δεν προσφέρεται και τόσο η ειδησεογραφία, πλην όμως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η ...ευρηματικότητά τους, προκειμένου να καλύψουν τον τηλεοπτικό χρόνο, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τον τηλεθεατή. Γιατί, πώς να το κάνουμε, σίγουρα θα υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα σε αυτή τη χώρα να ασχοληθεί κανείς από το αν και ποιον παντρεύεται η Ρούλα ή από τις ...αποκαλύψεις της καμαριέρας της Ωνάση.

Βεβαίως, ο γιορτινός χαρακτήρας των ημερών δικαιολογεί τα «χαρούμενα» θέματα να φτιάχνει λίγο και η διάθεση του κόσμου. Ομως, άλλο πράγμα είναι τα «χαρούμενα» κι άλλο τα «χαζο-χαρούμενα».

Η ΑΝΘΗΣΗ, που γνωρίζει στην Αλβανία το εμπόριο κλεμμένων αυτοκινήτων, είναι γενικά γνωστή. Αλλά, να έρθει υπουργός και, μάλιστα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της γειτονικής χώρας, για επίσημη επίσκεψη, επιβαίνων κλεμμένου αυτοκινήτου, δεν το περιμέναμε.

Φαίνεται πως οι «νόμοι της αγοράς» έχουν προχωρήσει πολύ εκεί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ