Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αναζητούνται «χαρτιά» για τις εκλογές

Στην επιστράτευση ορισμένων στελεχών που βρίσκονται εκτός κόμματος κινείται η ηγεσία της ΝΔ, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι «η παράταξη κατεβαίνει ενωμένη» στις εκλογές, για το χρόνο διεξαγωγής των οποίων όμως υπάρχουν διιστάμενες εκτιμήσεις και απόψεις. Οι κινήσεις αυτές που στοχεύουν περισσότερο στο παιχνίδι των εντυπώσεων, αποτελούν και τα βασικότερα «χαρτιά» του Κ. Καραμανλή, καθώς στο επίπεδο της πολιτικής δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σημίτη.

Οι προσπάθειες, που γίνονται κυρίως παρασκηνιακά, έχουν στο επίκεντρο τη συστράτευση του Δ. Αβραμόπουλου κάτω από τη σημαία της ΝΔ στις εκλογές, αλλά και την επάνοδο του Αντ. Σαμαρά. Παρόλο που ο δήμαρχος Αθηναίων έχει δηλώσει ότι το «προσκλητήριο πανστρατιάς» δεν τον αγγίζει, η Ρηγίλλης επιμένει ότι «στο τέλος» θα ακολουθήσει το κόμμα στην προεκλογική εκστρατεία. Ενδεικτικό των πιέσεων που ασκούνται στο Δ. Αβραμόπουλο είναι χτεσινό άρθρο του «Ελεύθερου Τύπου» στο οποίο τονίζονται τα εξής:

«Εάν ο κ. Αβραμόπουλος δεν πάρει μέρος στην προεκλογική προσπάθεια της ΝΔ και μάλιστα στην πρώτη γραμμή, θα ανακαλύψει πως όποιο και να είναι το εκλογικό αποτέλεσμα θα περιθωριοποιηθεί. Σε περίπτωση νίκης της ΝΔ θα βρεθεί εκτός ηγετικής κυβερνητικής ομάδας, σε περίπτωση ήττας που θα προκαλέσει αλλαγή ηγεσίας δε θα μπορέσει να τη διεκδικήσει...».

Η περίπτωση της επανόδου του Αντ. Σαμαρά στη ΝΔ αποτελεί νέο σημείο εσωκομματικών τριβών. Στη Ρηγίλλης λένε ότι «δεν τίθεται τέτοιο θέμα», αλλά την ίδια στιγμή, μετά τον Μ. Εβερτ και ο Γ. Κεφαλογιάννης τάχθηκε «με θέρμη» υπέρ της επιστροφής του Αντ. Σαμαρά. Από την πλευρά του τελευταίου, συνεργάτες του έλεγαν ότι δεν έχουν υπόψη τους καμία επίσημη κίνηση από την ηγεσία της ΝΔ και επισήμαιναν την πρόσφατη απόφαση για αυτόνομη κάθοδο της ΠΟΛ.ΑΝ. στις βουλευτικές εκλογές.

Παράλληλα, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών απασχολεί την ηγεσία της ΝΔ, αλλά μεταξύ των στελεχών της υπάρχουν διαφορετικά σενάρια και εκτιμήσεις. Ο Πρ. Παυλόπουλος θεωρεί ως περίπου βέβαιο ότι οι εκλογές θα γίνουν στα μέσα Απρίλη, με πιθανότερη ημερομηνία τις 16 Απρίλη. Ομως στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, γιατί δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να πάει σε «εκλογές - ντέρμπι» τον Απρίλη. Τίποτα μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δε μαρτυρά ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει σίγουρα τις εκλογές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβλήματα «ανανέωσης» (2004-01-21 00:00:00.0)
«Εσωκομματική» συνάντηση (2003-12-04 00:00:00.0)
Ποντάρει στις «αντιθέσεις»... (2003-11-01 00:00:00.0)
Εικόνα «αισιοδοξίας και νίκης» (2000-03-15 00:00:00.0)
Επιασαν δουλιά οι εποικοινωνιολόγοι (1999-12-24 00:00:00.0)
Οι ελπίδες στην... εσωκομματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ (1999-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ