Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέθανε η αγωνίστρια Ποπούλα Πεταλωτή

Μια σεμνή αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ, η Ποπούλα Πεταλωτή, έχασε τη μάχη με το θάνατο. Η κηδεία της έγινε χθες το μεσημέρι στο Κιλκίς. Στην κηδεία της αγωνίστριας παραβρέθηκε πλήθος συναγωνιστών της στην Εθνική Αντίσταση, συγκρατούμενοί της στις φυλακές και εξορίες, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και προοδευτικοί άνθρωποι, δημοκράτες που την εκτιμούσαν βαθιά για την ανιδιοτελή προσφορά της στο κίνημα για την προκοπή του τόπου.

Η Ποπούλα Πεταλωτή είχε στο ενεργητικό της πολύχρονη κράτηση σε όλα τα στρατόπεδα εξορίας γυναικών, σε Χίο, Τρίκκερι, Μακρόνησο, γιατί αρνήθηκε, με την αξιοπρέπεια που τη χαρακτήριζε, να αποκηρύξει την πίστη της στο σοσιαλισμό και το ΚΚΕ. Ηταν αδελφή του επίσης γνωστού αγωνιστή Περικλή Πεταλωτή, που πέθανε μόλις πριν 40 ημέρες.

Στην κηδεία της παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και κατέθεσε στεφάνι. Τον επικήδειο εκφώνησε μέλος της αντιπροσωπείας της ΚΟΘ. Αποχαιρετώντας τη νεκρή αγωνίστρια τόνισε πως τους αγώνες της για τα ιδανικά του σοσιαλισμού θα συνεχίσουν αυτοί που μένουν και οι γενιές που ακολουθούν, μέχρι που να πάρουν δικαίωση τα όνειρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ