Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ «Ρ»
Οι διώξεις και η τρομοκρατία δε θα περάσουν

Τη νέα κυβερνητική δίωξη κατά του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ).

Η αντιλαϊκή πολιτική πάει παρέα, τονίζουν οι εργαζόμενοι, με τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις διώξεις. Οι εργαζόμενοι της χώρας και του κλάδου μας γνωρίζουν τη σταθερή κι αταλάντευτη στάση, επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, του «Ρ» στα προβλήματα, στις διεκδικήσεις και τους αγώνες της εργατικής τάξης απέναντι στην αντεργατική πολιτική. Είναι κοντά τα χέρια του κ. Γιαννόπουλου και της κυβέρνησης να φτάσουν το ΚΚΕ και το «Ρ».

Η αντίσταση δε χρειάζεται, καταλήγουν οι συνδικαλιστές, βρώμικα λεφτά, μόνο τα «πολιτιστικά κέντρα» που στηρίζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Συνταξιούχων Επιδοματούχων Αθήνας - Πειραιά και Περιχώρων του ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη μήνυση Γιαννόπουλου κατά του «Ρ» για όσα δημοσίευσε σχετικά, με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται η ελευθεροτυπία, όπως τονίζεται.

Και καταλήγουν: «Πιστεύουμε ότι η ουσία δε θα διαφύγει των κριτών και θα λάμψει η αλήθεια. Ζητάμε από κάθε αρμόδιο να υπερασπιστεί τη Δικαιοσύνη από την ταλαιπωρία που υποβάλλεται από εκείνους που τη θεωρούνε βιλαέτι τους».

Η ΠΕΑΕΑ

Με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Υμηττού της ΠΕΑΕΑ, που υπογράφεται, αντίστοιχα, από τον πρόεδρο και το γραμματέα της Δ. Ψημμένο και Κ. Σταμούλη τονίζει:

«Με αγανάκτηση, αλλά χωρίς έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη μήνυση και αγωγή του υπουργού Δικαιοσύνης κατά της εφημερίδας "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" επειδή είχε και έχει την εντιμότητα και το θάρρος να δημοσιεύει χωρίς λογοκρισία και επιλεκτικές περικοπές τα όσα λέγονται στο δικαστήριο, κατά τη δίκη του κ. Κατριβάνου, από τους παράγοντες της δίκης, τους μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, αλλά και από τους δυο διαδίκους.

Είναι βέβαιο ότι ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", η πρώτη αντιστασιακή εφημερίδα και η μοναδική φωνή αντίστασης στα πέτρινα χρόνια του εμφυλίου και του μετεμφυλιακού οργίου της αμερικανόδουλης κεντροδεξιάς, δεν πρόκειται να λυγίσει, δεν πρόκειται να κλείσει, δεν πρόκειται να σωπάσει, γιατί τη στηρίζουν μαχητικά οι εργαζόμενοι και οι πραγματικοί δημοκράτες του τόπου μας.

Εμείς, οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης του Παραρτήματος ΥΜΗΤΤΟΥ της ΠΕΑΕΑ, διαμαρτυρόμαστε έντονα και καταδικάζουμε με αγανάκτηση την αντιδημοκρατική και φασίζουσα πράξη του κ. Γιαννόπουλου να στραφεί κατά του "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", τυφλωμένος από το αντικομμουνιστικό μένος του.

Θα θέλαμε και μια απάντησή του, για την "ταμπακιέρα".

Αφού λέει πως ήταν στον ΕΛΑΣ:

- Καταδικάζει τη γερμανόδουλη στάση του πολιτικού κόσμου της Δεξιάς, αλλά και του κέντρου, στα χρόνια της Κατοχής;

- Αναγνωρίζει ότι η μάχη της Αθήνας, το Δεκέμβρη του '44 ήταν η συνέχεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία;

- Καταδικάζει την αγγλόδουλη στάση των Γ. Παπανδρέου, Ν. Πλαστήρα και λοιπών ψευτοδημοκρατών στα Δεκεμβριανά και κατά την περίοδο της μεταβαρκιζιανής τρομοκρατίας;

Η αντιστασιακή δράση του καθενός, αποδεικνύεται με πράξεις, με δημόσιες τοποθετήσεις πάνω στα γεγονότα και όχι με βεβαιώσεις αμφιβόλου αξίας ή από ισχυρισμούς από συμβιβασμένους αρνητές του εαυτού τους.

Πλανάται ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης αν νομίζει ότι με μηνύσεις και αγωγές θα φιμώσει το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ". Η αλήθεια θα λέγεται και θα καταγράφεται από τις σελίδες αυτής της ιστορικής και έγκυρης εφημερίδας.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ"

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΗΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ