Παρασκευή 29 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Να διασφαλιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά των εργαζομένων στην επιχείρηση «Olympus Plaza» στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας και να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία απαιτούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών. Οπως σημειώνουν, η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει επιβάλλει εκ περιτροπής εργασίας για τους περίπου 100 εργαζόμενους που απασχολεί στα δύο συγκροτήματα που λειτουργεί εκατέρωθεν της εθνικής οδού, χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τη διακοπή της κυκλοφορίας από τα Τέμπη και τη μείωση των πελατών της. Μέχρι πρόσφατα, η εταιρεία, διαφημίζοντας την ανάπτυξή της, ανακοίνωνε ότι ο συνολικός ετήσιος αριθμός πελατών στους συγκεκριμένους σταθμούς ξεπερνάει τα 3.000.000, με συνεχώς αυξητικές τάσεις.

-- Αμεσα μέτρα για τον καθαρισμό της πλατείας Ηγουμένου στην περιοχή Ανω Πόλη της Θεσσαλονίκης και την απομάκρυνση των σκουπιδιών και των μπαζών, έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η υγεία του πληθυσμού και τα ιστορικά και πολιτιστικά διατηρητέα μνημεία και κτίρια, απαιτούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Οπως σημειώνουν, η πλατεία παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Η κοινόχρηστη έκταση 1.500 τ.μ. που προσδιορίστηκε ως χώρος πρασίνου και ως χώρος νηπιαγωγείου, έχει μετατραπεί σε χώρο μπάζων, σκουπιδιών. Στην πλατεία αυτή βρίσκεται και η Βυζαντινή Κρήνη που έχει κηρυχτεί ως μνημείο από το 1986 και η οποία καταστρέφεται, αφού δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση και την προστασία της.

-- Να ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση του Ειδικού Διδακτηρίου Λάρισας απαιτούν από την αρμόδια υπουργό οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος με Ερώτηση που κατέθεσαν. Στην Ερώτηση σημειώνεται πως, παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), έχει φτάσει στο τελικό στάδιο των προβλεπόμενων διαδικασιών, που είναι η στατική και μηχανολογική μελέτη, έτσι ώστε στη συνέχεια να δημοπρατηθεί το έργο και να αρχίσουν οι διαδικασίες ανέγερσής του, το έργο εδώ και καιρό παραμένει στάσιμο. Με αποτέλεσμα τα παιδιά να συνεχίζουν να εκπαιδεύονται σε ακατάλληλα κτίρια για ολοένα και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για αυτά και τις οικογένειες τους.

-- Να παρθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Εύβοια απαιτούν με Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Καζάκος, Γιώργος Μαυρίκος και Γιάννης Γκιόκας. Σημειώνουν ότι τέσσερις μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτέμβρη του 2009 κανένα ουσιαστικό μέτρο αντιπλημμυρικής προστασία δεν έχει παρθεί. Το ίδιο ισχύει σε όλες τις περιοχές της Εύβοιας που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα του 2009. Το ΚΚΕ ζητάει ακόμα να αποζημιωθούν οι πληγέντες από τις πλημμύρες του 2009 για το 100% της ζημιάς που υπέστησαν σε σπίτια, οικοσκευές, αυτοκίνητα, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις. Επίσης, να δοθεί πλήρης αποζημίωση για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες, το ζωικό κεφάλαιο, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό και να υπάρξει πλήρης αναπλήρωση του απολεσθέντος εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ