Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής

Την προετοιμασία τους οργανώνουν και οι εργαζόμενοι καλλιτέχνες

Ολο και περισσότερα σωματεία εντάσσονται στη μάχη της απεργίας, αποφασίζοντας τη συμμετοχή τους με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Στον ιδιωτικό τομέα, απόφαση για 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη πήραν ακόμα:

Στην Αττική: το Εργατικό Κέντρο Μεγάρων, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αθήνας, τα σωματεία εργαζομένων στον «ΚΑΤΣΕΛΗ», στον «ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟ». Σε Καρδίτσα: το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Γρεβενών. Σε Λάρισα: η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΤΩΝ ΞΗΡΑΣ, η Ενωση Μηχανοξυλουργών - Επιπλοποιών & Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου, η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κοζάνης, Γρεβενών. Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας. Σε Λήμνο τα Σωματεία Οικοδόμων, Επισιτισμού, ΕΑΣ. Σε Φθιώτιδα τα σωματεία εργαζομένων στα Τρόφιμα - Ποτά, στο εργοστάσιο «ΠΑΚΟ».

Απόφαση για εικοσιτετράωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη και συμμετοχή στη συγκέντρωση, που στην Αθήνα το ΠΑΜΕ θα κάνει στο Σύνταγμα, πήρε και το Σωματείο Χορωδών Εθνικής Λυρικής Σκηνής που σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Στη Λυρική το ΔΣ που έχει απομείνει ψάχνει τρόπους να μειώσει το προσωπικό επικαλούμενο τη βιωσιμότητα του οργανισμού. Ζητάει τη βοήθεια των σωματείων για να μην ανανεώσει συμβάσεις εργαζομένων που λήγουν. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων της ΕΛΣ εξετάζεται από το ΥΠΠΟ και γίνεται προσπάθεια καταστρατήγησής της. Η τρομοκρατία και η εργασιακή ανασφάλεια αυξάνεται καθημερινά». Παράλληλα με τα γενικότερα εργασιακά και ασφαλιστικά αιτήματα (κατώτερο μισθό 1.500, σύνταξη 1.200 ευρώ, ενίσχυση ανέργων, κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων κλπ.) διεκδικεί μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ακύρωση της ληστρικής σύμβασης που εκχωρεί την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη στο «Ιδρυμα Στ. Νιάρχος», εφαρμογή του Ν. 966/79 (αποζημίωση καλλιτεχνών - τεχνικών της ΕΛΣ) για όλους τους εργαζομένους της Λυρικής με σύμβαση αορίστου χρόνου, να μη βγει καμιά κατηγορία καλλιτεχνών από το καθεστώς των ΒΑΕ κλπ.

Στο δημόσιο τομέα, σε Λήμνο το νομαρχιακό τμήμα ΑΔΕΔΥ, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Σε δράση για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων καλεί μεταξύ άλλων η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή στο Παράρτημα Σάμου - Ικαρίας της Ενωσης Τεχνικών ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ