Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
Προσωρινά ελεύθερος ο δεύτερος μετανάστης

Απελευθερώθηκε χτες το βράδυ και ο δεύτερος Πακιστανός μετανάστης, που εργαζόταν σε βιοτεχνία μεταλλικών κατασκευών και είχε οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο μετανάστες από το Πακιστάν είχαν παρέμβει μαζί με το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας στην εργοδοσία ζητώντας τα μεροκάματα που τους χρώσταγε. Λίγες μέρες μετά βρήκαν στο σπίτι τους αστυνομικούς της Ασφάλειας που τους οδήγησαν στο τμήμα, μετά από - όπως είπε η αστυνομία - από ανώνυμη καταγγελία για πλαστά έγγραφα παραμονής.

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Συνδικάτου Μετάλλου, της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», αλλά και του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα ο ένας εργάτης να αφεθεί ελεύθερος. Ομως για τον άλλον, προέκυψε πως κάποιο από τα χαρτιά του δεν ήταν «εντάξει» και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Το Σάββατο εξετάστηκε η υπόθεσή του, αποδείχθηκε πως ο μετανάστης δεν έφερε ευθύνη για ένα πλαστό έγγραφο που βρέθηκε στην κατοχή του. Ωστόσο, οδηγήθηκε στο Τμήμα Απελάσεων, για να απελαθεί. Χτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής και ο Θανάσης Κοτρώνης από το Συνδικάτο Μετάλλου, μαζί με εκπρόσωπο της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» πραγματοποίησαν παράσταση στο Τμήμα Απελάσεων και ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή του.

Οι αρμόδιοι του τμήματος δεσμεύτηκαν πως ο μετανάστης θα απελευθερωθεί για 30 μέρες, έτσι ώστε να βγάλει νέα χαρτιά. Σημειώνεται πως το Σάββατο το πρωί το Συνδικάτο προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον εργοδότη, ενώ χτες ορίστηκε τριμερή συνάντηση από την Επιθεώρηση Εργασίας για τις 16 Φλεβάρη, με αίτημα την ακύρωση της απόλυσης, την πληρωμή των υπερωριών και των μεροκάματων που χρωστούνται στους δυο μετανάστες εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ