Τρίτη 2 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο αγώνας του ενός, δύναμη για τον αγώνα του άλλου

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία, απηύθυνε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ.

«Κάθε μέρα που περνά η κυβέρνηση προσθέτει και έναν ακόμα λόγο στους δεκάδες για τους οποίους πρέπει μαζικά να απεργήσουμε στις 10 Φλεβάρη» τόνισε ο Τ. Τσιόγκας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Και υπογράμμισε: «Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση πρόσθεσε ακόμα δύο λόγους: Πρώτον, ενώ δηλώνει ότι "δεν υπάρχει σάλιο" και μειώνει μισθούς, επιδόματα, Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, επιδόματα ανεργίας, συντάξεις κ.ά., την ίδια ώρα ο ΟΑΕΔ, που το 80% των εσόδων του είναι χρήματα των εργαζομένων, επιδοτεί με δισεκατομμύρια ευρώ τους επιχειρηματίες για δήθεν νέες θέσεις εργασίας και πληρώνει για λογαριασμό των εργοδοτών την ασφάλιση σταδιακά για 4 χρόνια. Και δεύτερον με το Προσχέδιο για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης προσφέρει προίκα στους καπιταλιστές όλο το προηγούμενο αντεργατικό πλαίσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που επέτρεπε την εργασία με "μπλοκάκι", την εκ περιτροπής εργασία, την επινοικίαση εργαζομένων, τη διαθεσιμότητα των εργαζομένων, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων. Κι όχι μόνο το διατηρεί όλο αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΣΕΕ που το βρίσκει θετικό, αλλά το επαυξάνει κιόλας όπως γίνεται για παράδειγμα με την επέκταση της μερικής απασχόλησης στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Αναφερόμενος στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς τόνισε ότι οι αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα των εργαζομένων, της φτωχής αγροτιάς, των μικροεπαγγελματιών είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντεργατικής, αντιαγροτικής, αντιλαϊκής πολιτικής και κατέληξε: «Γι' αυτό είναι απαραίτητη η συγκρότηση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας η οποία θα είναι σε θέση να συγκρουστεί με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες.

Ενα κοινωνικό μέτωπο το οποίο θα προβάλλει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών.

Ο αγώνας αυτός και κάθε αγώνας, για να έχει θετικά αποτελέσματα, χρειάζεται μαχητική διεκδίκηση, ρήξη με την πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων της ΕΕ.

Ο αγώνας των αγροτών δίνει φτερά στον καθημερινό αγώνα της εργατικής τάξης, συσπειρώνει καθημερινά περισσότερους εργάτες, για την επιτυχία της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη. Αυτοί οι αγώνες αλληλοτροφοδοτούνται και δίνουν νέα ώθηση για συνέχιση και κλιμάκωση των αγώνων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ